Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΟι φωτογραφίες που ντρόπιασαν την Πάτρα (πάλι)!

Οι φωτογραφίες που ντρόπιασαν την Πάτρα (πάλι)!

Τεράστια ποσότητα σκουπιδιών σκορπισμένη “ταξιδεύει” μέσα από τις εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο

Εικόνες ντροπής που δεν αντικρίσαμε μόνο εμείς αλλά όλη η Ευρώπη!

Την εποχή που όλοι χρησιμοποιούμε τα social media για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, με τους διαδικτυακούς  φίλους μας, οι πιθανότητες να μην συμβεί το  ανεπιθύμητο είναι μηδαμινές.

Τεράστια ποσότητα σκουπιδιών σκορπισμένη – στην κυριολεξία –  στο παλιό κτήριο του ΟΛΠΑ στην Πάτρα που κρίθηκε από τους συμπολίτες μας ως το καταλληλότερο σημείο για να τα ξεφορτωθούν “ταξιδεύει” μέσα από τις εικόνες που αναρτήθηκαν στον κυβερνοχώρο.

Θλίψη, ντροπή και αγανάκτηση για την ασυνειδησία όσων φρόντισαν να γεμίσουν σκουπίδια το πρώην λιμεναρχείο στο παλιό λιμάνι της πόλης αλλά και για όσους αδιαφορούν για την “μεγάλη εικόνα”.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020 όπου με μια τοπική πρωτοβουλία καθαρισμού στην Γερμανία, γεννήθηκε το project  “Plastic  Extincion”. Ο σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να καθαρίσει τους γύρω χώρους πρασίνου και ένα μικρό κολπίσκο από την ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών που άφησαν πίσω τους κάποιοι ασυνείδητοι.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων της ομάδας όμως δικτυωθήκανε και λάβανε υποστήριξη και άλλων ανθρώπων. Πριν λίγες μέρες βρέθηκαν στην Πάτρα και ανακαλύψανε ένα τεράστιο μπόγο από πλαστικό.

Οι εικόνες που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν απογοητευτικές.  Όπως επισημαίνει το team από την Γερμανία που διαθέτει δικό του κανάλι στο youtube και “δυνατό” λόγο στα social προσπαθούμε να απο-πλαστίσουμε τη ζωή μας.

“Θα συζητήσουμε το ρόλο και τη δύναμη του πλαστικού ως πόρου και πώς μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα αναφέρουμε τις τρέχουσες προκλήσεις και πιθανές εναλλακτικές λύσεις  από διαφορετικές χώρες”

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ