Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαTo πιο παλαιό γαλακτοπωλείο της Πάτρας που είναι και γκαλερί σύγχρονης τέχνης!

To πιο παλαιό γαλακτοπωλείο της Πάτρας που είναι και γκαλερί σύγχρονης τέχνης!

Ο Αρης Καδδάς κόσμησε ένα ιστορικό κατάστημα της Πάτρας με γλυπτά και συλλεκτικά κομμάτια

Είναι το πιο παλαιό γαλακτοπωλείο της Πάτρας! Και ο ιδιοκτήτης του, ένας πραγματικός καλλιτέχνης, που έχει μετατρέψει το κατάστημά του σε …γκαλερί σύγχρονης τέχνης!

Πρόκειται για τον Αρη Καδδά, που διατηρεί το ιστορικό γαλακτοπωλείο επί της οδού Κορίνθου 134. Το κατάστημα βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1950, αν και ξεκίνησε να λειτουργεί από τον πατέρα του, αείμνηστο Γιώργο Καδδά, πολύ νωρίτερα: Το μακρινό 1935! Αρχικά στεγαζόταν στην οδό Καρόλου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αγίου Νικολάου και μετέπειτα απέναντι από το Στρούμπειο σχολείο.
Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια ο κ. Καδδάς δημιουργεί εντυπωσιακά σουρεαλιστικά γλυπτά, συναρμολογημένα από εργαλεία, όπως σφυριά, κατσαβίδια κ.ά. και από εξαρτήματα κατεστραμμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κομμάτια από video tapes, ενισχυτές, ραδιόφωνα κ.ά.

Οπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές φωτογραφίες της «Π» το εικαστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ιδιαίτερο. Μάλιστα, ο κ. Καδδάς, δεν περιορίζεται μόνο στη δημιουργία αυτών των έργων τέχνης, αλλά είναι και συλλέκτης πανέμορφων ορολογίων: Κούκων, εκκρεμών, κλασικών επιτραπέζιων, ακόμα και ηλεκτρονικών ή ξυπνητηριών. Οπως επίσης συλλέκτης τηλεφωνικών συσκευών και άλλων αντικειμένων όπως, μπαούλων, δίσκων σερβιρίσματος, κηροπηγίων, ξύλινων κουτιών και γλυπτών κ.ά.

Το παράξενο βέβαια είναι, είναι ότι όλα αυτά τα συναντάει κανείς σε κάθε γωνιά του γαλακτοπωλείου του, κάτι που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη και θαυμασμό.

Ο ίδιος λέει στην «Π», ότι η ενασχόλησή του με τα εικαστικά γλυπτά ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά πριν από τρία χρόνια και αποτελεί πλέον μία αγαπημένη του ασχολία.

Αν και έχει θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης -είναι 64 ετών- εν τούτοις δεν σκέφτεται να κλείσει το κατάστημά του. Οπως μας λέει, είναι αυτό που του δίνει ζωή και έμπνευση! Διαθέτει το πρώτο του ένσημο ασφάλισης από τις 30/6/1973, όταν ακόμα ήταν μαθητής και εργαζόταν τα καλοκαίρια στα καράβια, ως βοηθός ναύτη και αργότερα ως ναύτης.

Ξαφνιάζονται ευχάριστα οι πελάτες του, όταν εισερχόμενοι στο γαλακτοπωλείο για να προμηθευτούν κάτι, αντικρίζουν για πρώτη φορά αυτά τα σπάνια καλλιτεχνικά εκθέματα. Περιεργάζονται με ενδιαφέρον τη συλλογή και τα έργα του, ρωτούν να μάθουν λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής τους και αυθόρμητα συγχαίρουν τον κ. Καδδά για την έμπνευσή του!
Σίγουρα δεν έχει προηγούμενο, με ένα… μπουκάλι γάλα, να αποκτάς ταυτόχρονα και πρόσβαση σε μία μικρή… αίθουσα τέχνης! Και αυτό συμβαίνει πού αλλού, στην Πάτρα!

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ