Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠαρέμβαση Ν. Φαρμάκη και Γ. Γεωργιόπουλου: Και η Ολυμπία στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης;

Παρέμβαση Ν. Φαρμάκη και Γ. Γεωργιόπουλου: Και η Ολυμπία στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης;

Η Αρχαία Ολυμπία φαίνεται ότι θα συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Έπειτα από τις πρώτες αντιδράσεις, που εκφράστηκαν τόσο με τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλουστην Κυβέρνηση (με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό) και σε άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες της Κυβέρνησης, με αντίστοιχη παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και συνεντεύξεις του Δημάρχου σε εθνικής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όσο και με δηλώσεις άλλων πολιτικών προσώπων, εξετάζεται σοβαρά από πλευράς Κυβέρνησης η ένταξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, μεγάλο πλεονέκτημα για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί η σχέση συνεργασίας με τον τοποθετηθέντα από τον Πρωθυπουργό, επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μπένος συμμετέχει, ως πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» στην εκπόνηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αρχαία Ολυμπία, από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Μπένος ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την ανασυγκρότησή της μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έτσι η γνώση του αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ