Τι “βλέπει” η Πυροσβεστική για τις φωτιές σε Ελεκίστρα και Δροσιά – Στην Αχαΐα κλιμάκιο Εγκλημάτων Εμπρησμού

Σ΄εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών σε Ελεκίστρα και Δροσιά Ερυμάνθου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) έχει ενεργοποιηθεί στην Αχαΐα με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν χθες Τετάρτη 28/7 σε Πάτρα και Δήμο Ερυμάνθου.

Εμπρησμός και αμέλεια είναι τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, για τα αίτια των πυρκαγιών στη Δροσιά Αχαΐας και στην Ελεκίστρα Πατρών.

ΔΡΟΣΙΑ

Σύμφωνα με πηγές του pelop.gr, στην περίπτωση της δασικής πυρκαγιάς της Δροσιάς, υπάρχουν μαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που “δείχνουν” πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Προς αυτή την κατεύθυνση αναζητείται συγκεκριμένου τύπου όχημα. Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά, ξέσπασε σε χαράδρα και πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση των χωριών Δροσιά, Σκιαδά και Πτέρης Ερυμάνθου.

Εκδηλώθηκε σε «ύποπτη» περιοχή σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, κάτι που ερευνάται από τις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφερόμενος στη φωτιά της Δροσιάς.

Από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο του Ερυμάνθου.

ΕΛΕΚΙΣΤΡΑ

Από αμέλεια φαίνεται πως προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Ελεκίστρα Πατρών, η οποία υποβοηθούμενη από τους δυνατούς ανέμους επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό να καούν τουλάχιστον 4 σπίτια στο Σούλι. Δεν αποκλείεται η σπίθα της καταστροφικής πυρκαγιάς που οδήγησε στην εκκένωση του Σουλίου και του καταυλισμού των ρομά στο Ριγανόκαμπο, ν’ “άναψε” από ρίψη τσιγάρου από διερχόμενο άτομο.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ