Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Ζητήθηκε εκκένωση σπιτιών στην Εγλυκάδα - Πανικός στον Ρηγανόκαμπο- Ακούγονται εκρήξεις...

Πάτρα: Ζητήθηκε εκκένωση σπιτιών στην Εγλυκάδα – Πανικός στον Ρηγανόκαμπο- Ακούγονται εκρήξεις από Σούλι και Καρυά- Καίγονται σπίτια- ΦΩΤΟ

 Τρία είναι αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς. Ενα στην Καρυά, ένα στον Ριγανόκαμπο και ένα μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας. Επιχειρούν τρία PZL και πολλές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Τρία άτομα διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.  Το Τenis Club στην Εγλυκάδα έχει γίνει επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο βρίσκονται μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα με κομμένο τένοντα στο χέρι, τραύμα που οφείλεται στην προσπάθεια συνδρομής κατάσβεσης. Σε ετοιμότητα τέθηκε λόγω της φωτιάς το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.
Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.
Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε να γίνει εκκένωση σπιτιών κοντά στον καταυλισμό και στο κλαμπ του τένις στην Εγλυκάδα, στο οποίο και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων. Παρούσα η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους στην περιοχή. Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Καρυά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ