Ερύμανθος: Σε ετοιμότητα για εκκένωση 9 χωριά και οικισμοί- Κάηκαν σπίτια και ποιμνιοστάσια

Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο, μετά και τον περιορισμό της πυρκαγιάς σε Σούλι, Ελεκίστρα και Ριγανόκαμπο στην Πάτρα

Μαίνεται με αμείωτη ένταση το πύρινο μέτωπο στον δήμο Ερυμάνθου, την ώρα που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί στο σημείο, μετά και τον περιορισμό της πυρκαγιάς σε Σούλι, Ελεκίστρα και Ριγανόκαμπο στην Πάτρα. Η πυρκαγιά στον Ερύμανθο καίει ανεξέλεγκτη και 9 χωριά του δήμου είναι αυτή την ώρα σε ετοιμότητα εκκένωσης.

Πρόκειται για τα χωριά Σκιαδά, Σταυροδρόμι, Σκούρα και κάποιοι οικισμοί όπως είναι το Ξηροχώρι, οι Μπαράκες, τα Πηγάδια και το Καρπέτα.

Ως ώρας εκτός από δασικές εκτάσεις έχουν προκληθεί ζημιές και σε σπίτια αλλά και ποιμνιοστάσια του οικοσμού Πτέρη, τα οποία είχαν εκκενωθεί από νωρίς εξαιτίας της πυρκαγιάς που πλησίαζε επικίνδυνα. Η φωτιά δεν πέρασε μέσα από τη Δροσιά, αλλά μέσα απο την Πτέρη. Ακόμα, όπως δηλώνει στο thebest ο δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής, δεν υπάχει σαφής εικόνα για την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ