Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών με την 117 Π.Μ.

Ένα σημαντικότατο βήμα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των επιστημονικών καρπών και του πρωτοποριακού έργου που παράγεται στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών έγινε τη Δευτέρα. Κι αυτό αφορά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος και της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα εκτείνεται σε συνεργασίες στο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό πεδίο υπεγράφη, στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών από τον πρύτανη καθηγητή Χρήστο Μπούρα ως αρμόδιο εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και από τον διοικητή της 117 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Άγγελο Καλλιγαρίδη.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πελοπόννησος» ο Πρύτανης κ. Μπούρας: «Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του πανεπιστημίου μας έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα αεροσκαφών. Όπως γνωρίζεται είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης με παραγωγή πρωτοποριακού έργου. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα μπορεί το επιστημονικό δυναμικό του Τμήματος να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό σημαίνει ότι θα αξιοποιείται όλη αυτή η τεχνογνωσία και φυσικά θα εξασφαλίζονται και θέσεις εργασίας. Είναι ένα μνημόνιο που ανοίγει ουσιαστικούς δρόμους και συνδέει ένα κομμάτι του πανεπιστημίου μας με την αγορά εργασίας. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την αξιοποίηση όλου αυτού του επιστημονικού έργου».

Ο κ. Μπούρας χαρακτήρισε τιμητική την επιλογή του Πανεπιστημίου Πατρών γι’ αυτή τη συνεργασία. «Η συνεργασία μας με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Ήδη υπάρχουν σχετικά ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως μας μεταφέρθηκε δε, υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον από την ηγεσία της Πολεμικής μας Αεροπορίας ώστε αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα», υπογράμμισε.

Πριν την υπογραφή του μνημονίου, προηγήθηκε μια μικρή τελετή ενταγμένη στο υγειονομικό πρωτόκολλο της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας από τη νόσο Covid-19.

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, καθηγητής Βασίλειος Κωστόπουλος και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ