Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΝίκος Κοροβέσης : «Η ανάδειξη των Τεχνών καθήκον της Περιφέρειας»

Νίκος Κοροβέσης : «Η ανάδειξη των Τεχνών καθήκον της Περιφέρειας»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «αγκαλιάζει» την Έκθεση Κεραμικής

Στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας «στην Κοιλάδα των Θεών» θα πραγματοποιηθεί η 6η έκθεση κεραμικής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για άλλη μία φορά είναι αρωγός δράσεων που αναδεικνύουν το Πολιτιστικό αποτύπωμα του τόπου. Η Έκθεση Κεραμικής περιλαμβάνει έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων Κεραμιστών και θα πραγματοποιηθεί από 12 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας.

Σκοπός της Έκθεσης είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης όπου εισάγουν μία διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, εμπνευσμένα από την Ιστορία και τους μύθους της Αρχαίας Ολυμπίας, δένοντας αρμονικά με τα εκθέματα του Μουσείου.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κοροβέσης, «Αποτελεί καθήκον της Περιφέρειας η στήριξη και η ανάδειξη δράσεων που προσθέτουν ποιότητα στον τόπο. Ήταν ισχυρή η θέληση του Περιφερειάρχη μας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη αλλά και δική μου προσωπικά να συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές της Έκθεσης».

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πάτρας και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ