Τοπικά σχέδια για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Σε κάθε Δήμο της Δυτικής Ελλάδας

Την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρογιάννης ανακοίνωσε, ότι ύστερα από πολύμηνη προσπάθεια των στελεχών της Περιφέρειας, υλοποιήθηκε μια πανελλαδική πρωτοβουλία, και συγκεκριμένα η δημιουργία 19 Τοπικών Σχεδίων για την Κλιματική Αλλαγή, ένα για κάθε Δήμο, που στην ουσία αποτελούν εξειδίκευση της γνώσης που περιέχεται στο Περιφερειακό Σχέδιο Κλιματικής Αλλαγής.

Σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, όπως και οι επιπτώσεις ανά Δήμο για τα επόμενα χρόνια, σε βραχυπρόθεσμο αλλά και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Παράλληλα, περιγράφονται οι μελλοντικές συνέπειες για κάθε περιοχή σε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, αλλά και τα μέτρα και δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, ώστε να προληφθούν δυσχερείς καταστάσεις.

Επίσης, όλοι οι  επιστημονικοί φορείς και ενεργοί πολίτες πλέον έχουν ένα χρήσιμο εργαλείο που περιέχει την απαραίτητα γνώση και ένα στρατηγικό άξονα, στα πλαίσια και της απορρόφησης των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο κ. Δημητρογιάννης παρέδωσε το πρώτο σχέδιο που αφορά των Δήμο Καλαβρύτων στον Δήμαρχο, Θανάση Παπαδόπουλο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε για το 41ο  Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού, το Σάββατο 5 Ιουνίου  και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν και τα υπόλοιπα Τοπικά Σχέδια στους άλλους Δήμους της Περιφέρειας, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τους επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς της Περιφέρειας.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ