Home Δυτική Ελλάδα Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ηθικός αυτουργός ο απότακτος αστυνομικός- Εκτελεστής ο “bodyguard”

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ηθικός αυτουργός ο απότακτος αστυνομικός- Εκτελεστής ο “bodyguard”

0

Μέσα από έξι συλλήψεις και 2.000 σελίδες δικογραφίας αποτυπώνονται οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη.

Δεν άργησε η αστυνομία να ξετυλίξει το κουβάρι της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Συνολικά προχώρησε σε έξι συλλήψεις εκ των οποίων οι τρεις ήταν στη Ζάκυνθο, δύο στην Αθήνα και μία στον Πύργο Ηλείας.

Περισσότερα από δέκα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συγκέντρωσαν πάνω από 2.000 σελίδες δικογραφίας, με παρακολουθήσεις κινητών, υπόπτων αλλά και καταθέσεις ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση. Όπως γίνεται γνωστό από αστυνομικές πηγές, κάποιοι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία θέλησαν να διευκολύνουν τις διωκτικές αρχές με αποτέλεσμα μέσα από τις μαρτυρίες και τις παρακολουθήσεις να σχηματισθεί η μεγάλη δικογραφία, στην οποία αποτυπώνεται ο ρόλος του κάθε κατηγορούμενου.

Απότακτος αστυνομικός ο ηθικός αυτουργός

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας εμφανίζεται ένας πρώην – απότακτος αστυνομικός ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά αλλά και ληστεία εις βάρος του δημάρχου Ζακύνθου.

Επίσης, άλλοι δύο εκ των συλληφθέντων, ένας συνοδός ασφαλείας επιχειρηματία και ένας ακόμα παλιός γνώριμος των αρχών για υπόθεση με ναρκωτικά φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί. Όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είχαν περιφερειακό ρόλο, καθώς βοήθησαν στο να εξασφαλιστούν σκάφη, οχήματα αλλά και να κρυφθούν αυτά μετά τη δολοφονία.

Τους είχε μηνύσει ο Κορφιάτης
Κάποια από τα ονόματα των εμπλεκομένων και ειδικά των τριών κυρίως εμπλεκομένων στη δολοφονία της συζύγου του Κοφιάτη βρίσκονται στις μηνύσεις που είχε υποβάλλει ο επιχειρηματίας το 2020, ενώ στις 23 Απριλίου ο ίδιος πάλι είχε υποβάλλει αναφορά στην εισαγγελία Ζακύνθου όπου εξέφραζε τους φόβους του σχετικά με τη ζωή του.

Πως έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας

Έμπειρα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας, από την Αθήνα, από την Ασφάλεια Αττικής, μετέβησαν στο νησί της Ζακύνθου και λειτουργώντας κάτω από άκρα μυστικότητα, αξιοποίησαν όλες τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους. Έτσι κατάφεραν να προχωρήσουν σε αυτές τις συλλήψεις μετά από επιχείρηση που έγινε σε όλο το νησί την περασμένη νύχτα.

Μετά την οργανωμένη επιχείρηση, οι συλληφθέντες μέσα στη νύχτα, μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί, κατευθείαν στη ΓΑΔΑ.

Η σύζυγος του επιχειρηματία είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2020 στην περιοχή Λιθακιά, όταν ενώ βρίσκονταν με τον σύζυγό της δέχτηκαν τα πυρά από τους δράστες. Η 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, επιχειρηματίας στο νησί, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στο Λαγανά, έπεσε νεκρή.

Πηγή:thetoc

Exit mobile version