Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔυτική Ελλαδα: Καταγγελία για επίθεση σε βάρος μαθήτριας

Δυτική Ελλαδα: Καταγγελία για επίθεση σε βάρος μαθήτριας

Θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στο ΔΑΚ Αγρινίου την Πέμπτη, 3/6

Το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά γεγονότων που έχουν λάβει χώρα κατά το παρελθόν. Κι εγείρουν συνολικά σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση που επικρατεί σε ένα χώρο όπου αθλούνται εκατοντάδες πολιτών καθημερινά, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, απογευματινές ώρες και ενώ μαθητές που θα δώσουν αθλήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στοχεύοντας σε στρατιωτικές σχολές, έκαναν προπόνηση στο μήκος, φέρεται να σημειώθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του προπονητή τους και ενός ακόμη.

Τότε επενέβη, όπως αναφέρουν τόσο γονείς όσο και μαθητές- αυτόπτες μάρτυρες, ο προϊστάμενος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου Αθ. Μουρτζιάπης, ο οποίος και φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά στον προπονητή των παιδιών. Κι ακολούθως να τον απωθεί βίαια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Νεαρή μαθήτρια του ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα να αρχίσει να την απωθεί με βίαιο τρόπο και αυτή, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ενώ σύμφωνα με τον πατέρα της μαθήτριας έκανε και ρατσιστικά σχόλια εις βάρος της.

Σημειώνεται ότι η μαθήτρια, εμφανώς ταραγμένη, ενημέρωσε τον πατέρα της με το πέρας της προπόνησης. Οπότε και αυτός από μεριάς του αναζήτησε τον προϊστάμενο, δίχως όμως να τον εντοπίσει στο χώρο. Δεν έχει έρθει δε, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, σε επικοινωνία μαζί του και μάλιστα εντός της ημέρας θα υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Για το περιστατικό καταγγελίες υπήρξαν και από άλλους προπονητές που ήταν στο χώρο αλλά και από γονείς. Που σαφώς προβληματισμένοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καθότι τα παιδιά τους σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις και έγιναν μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού.

Από μεριάς του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης, έχει ενημερωθεί για το θέμα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες μεριές. Κι αναμένει τις όποιες καταγγελίες και τις όποιες εξελίξεις σημειωθούν από μεριάς αστυνομίας, ώστε να προβεί στα προβλεπόμενα.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους περιστατικά λαμβάνουν χώρα στο ΔΑΚ Αγρινίου και σαφώς ο προβληματισμός είναι μεγάλος…

Ο προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα με την συμπεριφορά του. Κατά το παρελθόν, είχαν συζητηθεί έντονα δημόσιες αναρτήσεις του που “φωτογράφιζαν”. Με απαξιωτικές εκφράσεις δημόσια πρόσωπα και αθλητές, ενώ σε άλλη ανάρτηση είχε κάνει λόγο για «παιδεραστές προπονητές». Προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελική παρέμβαση. Δεν έχουν λείψει οι καταγγελίες και για φραστικά επεισόδια με πρωταγωνιστή τον ίδιον εντός του χώρου του σταδίου του ΔΑΚ.

Σε βάρος του είχε διενεργηθεί ΕΔΕ από την οποία δεν είχε προκύψει κάτι, με τον Δήμο Αγρινίου. Πάντως να κατηγορείται πως επιδεικνύει “ανεξήγητη ανοχή”.

πηγή: agriniopress

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ