Μυζήθρες: Η παραλία της Ζακύνθου με το παράξενο όνομα και γιατί τη λένε έτσι

Μπορεί πολλές φορές το όνομα μιας παραλίας να μην μας προϊδεάζει γι’ αυτό που θα δούμε και την εμπειρία που θα ζήσουμε.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η παραλία Μυζήθρες στη Ζάκυνθο η οποία έχει ιδιαίτερο όνομα αλλά και μοναδική ομορφιά. Και μπορεί να μην έχει τη φήμη που έχει το μοναδικό και διάσημο Ναυάγιο αλλά σίγουρα εκεί θα ζήσεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν με Καραϊβική. Αν βρεθείς στη Ζάκυνθο για διακοπές μην παραλείψεις, εκτός από την παραλία του Ναυάγιου, να επισκεφθείς και τις Μυζήθρες. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μία αλλά για δύο παραλίες.

Οι Μυζήθρες στην πραγματικότητα χωρίζονται στη μικρή και στη μεγάλη. Τις παραλίες οριοθετούν δύο μεγάλοι, ψηλοί και κωνικοί ολόλευκοι βράχοι. Ουσιαστικά βρίσκονται ακριβώς κάτω από το φάρο του Κεριού. Και το όνομα μόνο τυχαίο δεν είναι, φυσικά. Η ονομασία προέρχεται από τη μυζήθρα, το τυρί το οποίο παρασκευάζεται στη Ζάκυνθο.

Η ομορφιά και στις δύο παραλίες είναι συγκλονιστική και δεν γίνεται να μην σου μείνει στο μυαλό ακόμη κι αν βρεθείς εκεί μόνο μια φορά. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και όχι άδικα μιας και το λευκό χρώμα των Μυζηθρών, δηλαδή της άμμου και των βράχων, έρχεται σε αντίθεση με τα καταγάλανα νερά!

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι αν βρεθείς για μπάνιο στις Μυζήθρες είναι ότι η περιοχή γύρω από τις παραλίες έχει αρκετά ισχυρά ρεύματα. Μάλιστα εκεί κοντά βρίσκεται και το «Πηγάδι των Οινουσών», το σημείο με το μεγαλύτερο βάθος στη Μεσόγειο στα 4.500 μέτρα.

πηγη: exploringgreece.tv

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ