Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠροχωρά η επανίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου

Προχωρά η επανίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προχωρά τις διαδικασίες επανίδρυσης του Ερευνητικού Κέντρου με την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Κ.Α.) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. το

Το Ε.Κ.Ε.Κ.Α. θα αποτελείται από τρία Ινστιτούτα που θα έχουν συγκεκριμένη στόχευση για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων της περιοχής και την προώθηση της καινοτομίας και της γνώσης.

 Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης επεσήμανε ότι το Ερευνητικό Κέντρο ιδρύθηκε το 2014 ωστόσο ένα χρόνο αργότερα η διαδικασία «πάγωσε» ενώ το 2016 καταργήθηκε… Το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας ωστόσο εξετάζοντας τα δεδομένα έκκρινε αναγκαία την επανίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου και με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκπονείται μελέτη η οποία θα κατατεθεί προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να προχωρήσει η επανίδρυση του.

Ερωτηθείς από τη «Πρώτη» ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης τόνισε χαρακτηριστικά: «Το όραμα για τη σύσταση ενός Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Μετά από ευρεία Διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας και είπαμε  ότι υπάρχει ανάγκη επανασύστασης του ερευνητικού κέντρου. Προχωράμε στη μελέτη για να υπάρξει αιτιολόγηση σχετικά με τους κλάδους – τομείς του ερευνητικού κέντρου, για τα ινστιτούτα που θα περιλαμβάνονται. Για την επανίδρυση απαιτούνται τρείς μελέτες, μία οικονομοτεχνική, μία βιωσιμότητας και μία επιστημονική. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το επίσημο αίτημα μας έως το τέλος του έτους». Τα τρία Ινστιτούτα τα οποία προτείνεται να ιδρυθούν μέσω του Ερευνητικού Κέντρου είναι α) Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων (θα αφορά κυρίως το κομμάτι της αγροτοδιατροφής), β) Ινστιτούτο Ιατρικής Τεχνολογίας (θα αφορά κυρίως ιατρικά μηχανήματα) και γ) Ινστιτούτο πολιτικής τεχνολογίας.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ