Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ τουριστική αξιοποίηση της Ζαχάρως στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ

Η τουριστική αξιοποίηση της Ζαχάρως στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δικτύου ΣΕΑΔΕ που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας με συνδιοργανωτή το Δήμαρχο, Κώστα Αλεξανδρόπουλο. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης,  δήλωσε: «Συζητήσαμε πολλά ζητήματα δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Οφείλει η πολιτεία να τροποποιήσει τον υπάρχοντα νόμο που θέτει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε επιτέλους  την περιοχή με  σύγχρονες υποδομές. Επίσης, πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη με την δημοτική αρχή στο “Παρά θινάλος” στην παραλία της Ζαχάρως, μια υπόθεση που χρονίζει με αποτέλεσμα την υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής. Ευθύνες υπάρχουν άλλα προέχει να δρομολογηθούν λύσεις για το αύριο. Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε τη  σύσταση κοινής Επιτροπής εργασίας μεταξύ ΕΤΑΔ, Δήμου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα εξετάσουμε τα επείγοντα θέματα με σκοπό να δράσουμε άμεσα».

Τις ευκαιρίες τουριστικής ανάδειξης της περιοχής επεσήμανε ο Δήμαρχος: «Ήταν μια χρήσιμη εκδήλωση και πραγματικά μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε τα σημεία που πρέπει να υπάρξουν επενδυτές  για να αναβαθμιστούν, όπως η παραλία Καϊάφας -Ζαχάρως. Εκτιμώ ότι από τον τουρισμό μπορούμε να έχουμε οικονομικά οφέλη ως Δήμος.  Θετική ήταν για εμάς και η παρουσία στη συνεδρίαση και του προέδρου της ΕΤΑΔ Αντώνη Μπέζα».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Νίκος Κοροβέσης και Θεόδωρος Βασιλόπουλος και  ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην παρουσίαση  του EXTRA –SMEs   αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να δημιουργηθεί στην Ζαχάρω, Εθνική Σχολή, που να  έχει σχέση με την ελαιοκομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Κοροβέσης έδωσε έμφαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ και στις δυνατότητες που παρέχουν στους επιχειρηματίες. «Η σωστή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ τόσο στη μεταποίηση όσο και στον τουρισμό, θα αυξήσει την παραγωγικότητα ενισχύοντας έτσι το εγχώριο ΑΕΠ και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», τόνισε  ο κ. Κοροβέσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ