Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΧωρίς δειγματοληπτικούς ελέγχους το αεροδρόμιο του Αράξου! Οι γιατροί πήγαν στο Mega...

Χωρίς δειγματοληπτικούς ελέγχους το αεροδρόμιο του Αράξου! Οι γιατροί πήγαν στο Mega εμβολιαστικό

Τι λέει ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας

Δειλά δειλά ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Αράξου όπου η Αχαΐα υποδέχθηκε τους πρώτους της τουρίστες για φέτος. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Αράξου έφθασαν 90 επιβάτες από Ανόβερο και Ντίσελντορφ. Ωστόσο μέχρι τώρα οι πτήσεις είναι λίγες με το μέλλον να διαφαίνεται αρκετά καλύτερο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη γιατρών για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς οι γιατροί της πτέρυγας 116 που τους πραγματοποιούσαν πέρσι βρίσκονται στο mega εμβολιαστικό κέντρο. Περισσότερες περιμένουμε πτήσεις από τον Ιούνιο και μετά. Κάπου εκεί θα αρχίσει να κλιμακώνεται η κίνηση και να έχουμε πιο πολλά αεροπλάνα- Σταθεροί οι Γερμανοί

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβότσας, «αυτή τη στιγμή έχουμε λίγες πτήσεις οι οποίες έρχονται από Γερμανία. Μέσα στον Μάιο είχαμε πτήσεις μόνο από εκεί και μία από Βρυξέλλες. Περισσότερες περιμένουμε από τον Ιούνιο και μετά. Κάπου εκεί θα αρχίσει να κλιμακώνεται η κίνηση και να έχουμε πιο πολλά αεροπλάνα. Θα ανοίξουν, όπως μας ενημερώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αγορές από Ρωσία και Ουκρανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία. Πολωνία, Αυστρία, Τσεχία. Επιπλέον αυτοί που ακύρωσαν πέρσι μετέφεραν τις κρατήσεις για φέτος. Περιμένουμε τις διακρατικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών.

Προς το παρόν δεν έχουμε πολλές πτήσεις γιατί έχουν συμπτυχθεί. Για παράδειγμα ενώ στην πρώτη πτήση αναμέναμε τρία αεροπλάνα, ήρθε ένα που πήρε επιβάτες και από το Ανόβερο και από το Ντίσελντορφ, και έκανε μία πτήση.  Προφανώς δεν υπήρχαν πολλοί επιβάτες, είναι και νωρίς ακόμα. Ακυρώθηκαν και κάποιες πτήσεις από Λετονία και Λιθουανία.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα εμβόλια, τα μοριακά τεστ, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το αν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι επιβάτες όταν θα επιστρέφουν στην χώρα τους. Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Πάντως οι Γερμανοί είναι σταθεροί. Έρχονται γιατί αγαπάνε την Ελλάδα. Επιλέγουν διάφορα καλά,  πολλές φορές πεντάστερα ξενοδοχεία, στην Καλόγρια, στην Λακόπετρα, αλλά και στην Ηλεία την οποία επιλέγουν αρκετοί. Είμαι αισιόδοξος για τον Ιούνιο αν και ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα. Βλέπουμε όμως ότι θα πάμε καλυτέρα από πέρσι.

Μέρα με τη μέρα αλλάζουν οι αποφάσεις που παίρνονται. Σημασία έχει να έρχονται οι τουρίστες με ασφάλεια, να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Η Πολιτική Προστασία ακόμα δεν έχει στείλει γιατρούς για να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι…

Όπως εξηγεί ο κ. Γκουβότσας σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο, «οι γιατροί της 116 που πέρσι έκαναν στο αεροδρόμιο δειγματοληπτικούς ελέγχους,  φέτος κάνουν εμβόλια στο mega εμβολιαστικό. Η Πολιτική Προστασία ακόμα δεν έχει στείλει γιατρούς για να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Έχουμε κάνει το σχετικό ερώτημα και ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Σίγουρα πάντως δεν θα έχουμε τους γιατρούς της 116 πτέρυγας. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Να σημειώσουμε ότι για τους επιβάτες είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση Passenger Locator Form».

Τέλος να σημειώσουμε ότι προς το παρόν δεν ξέρουμε αν στο αεροδρόμιο υπάρξουν και επίσημες αφίξεις. Προς το παρόν υπάρχει από την κινεζική πρεσβεία αίτημα να φτάσει στο αεροδρόμιο αντιπροσωπία για να παραστεί στην τελετή  αφής της Ολυμπιακής φλόγας.

Πηγη: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ