Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ Ηλεία περιμένει σχέδιο…

Η Ηλεία περιμένει σχέδιο…

Είστε εκτεθειμένοι πλέον προς τους πολίτες

Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας

Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νομού

Μετά την ομολογουμένως δυναμική συγκέντρωση της Δευτέρας στο πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, όλα τα βλέμματα τον πολιτών της Ηλείας βρίσκονται πλέον στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, στις 7:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού, θα καταρτιστεί το πλαίσιο της διεκδίκησης για την αποκατάσταση της αδικίας του αποκλεισμού της Ηλείας από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας.

Το ζητούμενο από τους αιρετούς της Ηλείας είναι να μην εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση σε έναν μαραθώνιο ατελείωτων μονολόγων, αλλά να παρθούν ομόφωνες αποφάσεις και να υπάρξει σχέδιο για τις επόμενες κινήσεις. Μετά τα όσα έχουν συμβεί στην Ηλεία τις τελευταίες ημέρες, ένας ολόκληρος Νομός βρίσκεται σε… παράκρουση και απαιτεί σοβαρότητα από τους πολιτικούς του. Οι πολιτικοί της Ηλείας, μετά την προχθεσινή συγκέντρωση, είναι εκτεθειμένοι στους πολίτες. Προανήγγειλαν δυναμικές αντιδράσεις, προανήγγειλαν κινήσεις, προανήγγειλαν μια μικρή επανάσταση. Σήμερα όλα αυτά πρέπει να λάβουν συγκεκριμένο πλαίσιο.

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας εκτός από τους πολιτικούς, οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού διαβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν σε ότι τους ζητηθεί. Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων του Νομού, για παράδειγμα, τόνισαν πως οι Σύλλογοί τους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον αποφασιστεί να ακολουθήσει ο Νομός την δικαστική οδό στο ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, τα οποία ιδρύθηκαν με νόμο και όπως έχει τονίσει τόσο ο Κ. Τζαβάρας, όσο και ο Δ. Καλαματιανός, με νόμο οφείλουν να καταργηθούν.

Αυτές τις διαβεβαιώσεις των φορέων και των συλλόγων θα πρέπει να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους στον σχεδιασμό τους οι αιρετοί της Ηλείας. Σήμερα είναι ευκαιρία τους να παρουσιάσουν έναν οδικό χάρτη αντίδρασης για την Ηλεία.

Επίσης, όπως τονίστηκε από αρκετούς ομιλητές τη Δευτέρα, η Ηλεία οφείλει να καταθέσει την δικιά της πρόταση για το ακαδημαϊκό μέλλον του τόπου. Πρόταση επεξεργασμένη και με τη συμφωνία όλων. Σήμερα, είναι η ευκαιρία των αιρετών να παρουσιάσουν έναν συνολικό σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της Ηλείας. Ας μην την χάσουν…

Η ανακοίνωση για τη σημερινή συνεδρίαση

Στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας, θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας με μοναδικό θέμα τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα αναληφθούν για την αποψίλωση των Ανωτάτων Σχολών από την Ηλεία.

Στη συνεδρίαση έχουν καλεστεί να παρευρεθούν οι Βουλευτές της Ηλείας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του νομού μας. Σημειώνεται πως η απόφαση για την αυριανή συνεδρίαση των δυο ΔΣ, πάρθηκε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης αιρετών και κατοίκων στο πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ