Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Σωρεία ψευδώς θετικών self test σε μαθητές - Ανησυχία για προβληματική...

Πάτρα: Σωρεία ψευδώς θετικών self test σε μαθητές – Ανησυχία για προβληματική παρτίδα

Τι λένε οι παιδίατροι

Προβληματισμός επικρατεί και στην Πάτρα την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων με τους μαθητές και τους γονείς να μπαινουν στη διαδικασία των self test για να προσέλθουν στις τάξεις τους. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες και στην Πάτρα παρατηρήθηκε σωρεία ψευδώς θετικών σελφ τεστ σε εντελώς ασυμπτωματικά παιδιά.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τεστ είναι ότι η γραμμή που θετικοποιεί το τεστ είναι πολύ αχνή και σαφώς αχνότερη από την γραμμή του κοντρόλ.

Όπως αναφέρει ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας «Οι γονείς αφενός ανησυχούν, αφετέρου αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται γιατί πρέπει το θετικό σελφ τεστ να δηλωθεί και να αποκλειστεί με αρνητικό ραπιντ ή μοριακο την επόμενη μέρα.

Καλώ την πολιτεία να δει και να τσεκάρει τις παρτίδες των σελφ τεστς που έχει δώσει τελευταία τουλάχιστον στα φαρμακεία της Πάτρας (δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα) και να ανακαλέσει τυχόν προβληματικές παρτίδες ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συνεπείς γονείς και τα παιδιά τους».

πηγη: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ