Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔυτική Ελλάδα: Πήγε να τους ξεγελάσει με πλαστή διαθήκη

Δυτική Ελλάδα: Πήγε να τους ξεγελάσει με πλαστή διαθήκη

Στην Αχαϊα

Μία περίπτωση πλαστής διαθήκης εξέτασε πριν από λίγες ημέρες το Τριμελές Εφετείο Πατρών όταν έκανε δεκτή την αγωγή δύο Αχαιών και ακύρωσε την διαθήκη του μακαρίτη πατέρα τους από μεγάλο χωριό της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, ο πατέρας άφηνε όλη την περιουσία του στην σύζυγο του από δεύτερο γάμο. Συγκεκριμένα η περιουσία ανερχόταν σε  τέσσερα ακίνητα και συγκεκριμένα, δύο αγροτεμάχια 15 στρεμμάτων και 10 στρεμμάτων, με 180 ρίζες ελιές και 70 ρίζες ελιές, αντίστοιχα, ένα οικόπεδο επιφάνειας ενός στρέμματος και ένα ισόγειο σπίτι με το οικόπεδο του εντός οικισμού. Μάλιστα η διαθήκη ανέφερε πως στα παιδιά του άφηνε όλα όσα τους έδωσε εν ζωή.

Τα παιδιά του έμειναν έκπληκτα όταν διαπίστωσαν πως ο πατέρας τους δεν τους είχε αφήσει τίποτα στη διαθήκη και έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες με αποτέλεσμα να μπορέσουν να ακυρώσουν την διαθήκη στο Πρωτοδικείο, προβάλλοντας επιχειρήματα ότι η υπογραφή του πατέρα τους, ήταν πλαστή.

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε πως η διαθήκη ήταν πλαστή, όπως και η υπογραφή του πατέρα τους, καθώς και οι υπογραφές των τριών μαρτύρων. Επίσης το δικαστήριο έκρινε αδύνατο να ήταν παρών ο πατέρας τους στη διαθήκη αφού εκείνη την περίοδο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Η χήρα προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο αλλά η έφεσή της απορρίφθηκε.

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ