Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΖάκυνθος-Δολοφονία Κορφιάτη: Πού ψάχνουν οι Αρχές για τους δράστες- Τα σενάρια που...

Ζάκυνθος-Δολοφονία Κορφιάτη: Πού ψάχνουν οι Αρχές για τους δράστες- Τα σενάρια που εξετάζουν

Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ στο καμμένο αυτοκίνητο των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα – Στην Πάτρα αύριο η σορός του επιχειρηματία

Με δεκάδες μπλόκα στους δρόμους της Ζακύνθου, διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το ErmisNews, η δράση των διωκτικών αρχών με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δρολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. ‘Ολα αυτά μετά την διαπίστωση ότι μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, δεν εντοπίστηκε, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, κάποιο ιδιωτικό σκάφος να κινείται ανοιχτά των ακτών του νησιού, προκαλώντας τη βάσιμη υποψία ότι οι δράστες (πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν δυο άτομα) παρέμεναν στο νησί, μέχρι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες.

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά την πράξη τους κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την πόλη της Ζακύνθου, για να φτάσουν σε ένα σημείο, στους Αμπελόκηπους, όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημά τους και τα όπλα που χρησιμοποίησαν (βρέθηκαν δυο καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ZanteReport), διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής γύρω από την πόλη.

Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των αδερφών Κόττη κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στην Πάτρα αύριο η σορός

Αύριο το πρωί η σορός θα μεταφερθεί στην Πάτρα για νεκροψία-νεκροτομή. Αρκετές σφαίρες (πάνω από 10) βρήκαν το θύμα στο κεφάλι. Ο ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχειρήσης που τραυματίστηκε ελαφρά νοσηλεύεται ακόμα στο Νοσοκομείο.

Πηγή: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ