Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔυτική Ελλάδα: Οι εξελίξεις στην πανδημία ανεβάζουν τη φωτιά για την ΕΛΑΣ

Δυτική Ελλάδα: Οι εξελίξεις στην πανδημία ανεβάζουν τη φωτιά για την ΕΛΑΣ

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει από σήμερα ο δήμος Μεσολογγίου. Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19, που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες. Εξέλιξη που σηματοδοτεί αυτομάτως την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων από την τοπική ΕΛΑΣ.

ΣΧΕΔΙΟ

Οι εντολές και οι οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη. Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και στοχευμένοι. Κι όσοι εντοπιστούν να παραβιάζουν τα μέτρα θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου. Στο γενικότερα σχεδιασμό εντάσσεται το Αιτωλικό και το Αγρίνιο. Περιοχές που σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Παρατηρείται επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πιστή τήρηση των μέτρων απ’ όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό και τελούν υπό καθεστώς αυτοπεριορισμού στα σπίτια τους. «Τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα θα γίνεται έλεγχος, σε όσους βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα» δήλωσε στην «Π», ο κ. Μαρτζάκλης.

Της υλοποίησης του σχεδίου, είχε προηγηθεί και επικοινωνία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, με τον πρώτο όπως έγραψε η «Π». Να ζητά τη συνδρομή της ΕΛΑΣ με τη διενέργεια εντατικών ελέγχων, σε μια προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού. Ο χθεσινός ημερήσιος αριθμός των ατόμων που προσεβλήθησαν από τον ιό ανήλθε στους 150, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

ΠΑΤΡΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιφέρεια. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων και των προϋποθέσεων λειτουργίας τους. Αλλά η αποτροπή πολυάριθμων συναθροίσεων σε υπαίθριους χώρους.

ΣΥΛΛΗΨΗ

Ακριβά πλήρωσαν τη διασκέδαση πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας (11 μ.μ.), ο προσωρινά υπεύθυνος και θαμώνες καταστήματος στα Βραχνέικα, το βράδυ της Πέμπτης. Ο  άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, καθώς σ΄ έλεγχο  διαπιστώθηκε  ότι λειτουργούσε ως υπεύθυνος την επιχείρηση και εξυπηρετούσε 13 καθήμενους πελάτες οι οποίοι βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο του καταστήματος.

Στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ, ενώ στους  θαμώνες βεβαιώθηκαν στον καθένα  πρόστιμο 300 ευρώ για στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό και το τρίτο στην περιοχή των Βραχνεΐκων μόλις στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας της εστίασης.

Πηγή: pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ