Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑλεξοπούλου – Κώτσηρας: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ανηλίκων

Αλεξοπούλου – Κώτσηρας: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ανηλίκων

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργο Κώτσηρα, πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου και συζήτησαν για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ανηλίκων, καθώς και την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στα Δικαστικά Μέγαρα της Αχαΐας.


Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την κα. Αλεξοπούλου για την νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο προσεχές χρονικό διάστημα και αφορά σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Ανηλίκων. Πρόκειται για θεσμικές αλλαγές στο σύστημα προστασίας ανηλίκων στην Ελλάδα, με τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν στα παιδιά.

Η κα. Αλεξοπούλου, μετέφερε στον κ. Κώτσηρα, τα ζητήματα προσβασιμότητας των Δικαστηρίων της Αχαΐας, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι εξασφάλιση της ισότιμης αντιμετώπισης και εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας με αναπηρίες. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε, ότι επίκειται η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων, για την αντιμετώπιση και επίλυση των σχετικών ζητημάτων σε όλες τις δομές του Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ηγεσία του Αρμοδίου Υπουργείου, προωθούν μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος με ευαισθησία και μεθοδικότητα. Η μέριμνα για την ασφάλεια και προστασία των παιδιών και η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, αποτελούν υποχρέωση μιας σύγχρονης Πολιτείας» δήλωσε η Βουλευτής.

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ