Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔιαδικτυακή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Γεωργίου Βαγενά και των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), Βασιλείου Γεώργαρη (Γ’ Αντιπρόεδρος Ο.Ε.ΕΣ.Π. & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου), Αντωνίου Καλοθέου (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.ΕΣ.Π. & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους), Νικολάου Χαβέλη (Αν. Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και Παναγιώτη Φλώρου (Αν. Οικον. Επόπτης Ο.Ε.ΕΣ.Π. & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης), με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Στην διαδικτυακή συνάντηση από την μεριά της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εκφράστηκε ο εύλογος προβληματισμός και η ανησυχία για την επόμενη μέρα του μικρομεσαίου επαγγελματία, καθώς τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ζήτησε την αρωγή του Περιφερειάρχη για την στήριξη του κλάδου μας προκειμένου να ξεπεράσουν όσες περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τον σκόπελο της ύφεσης αυτή την δύσκολη περίοδο. Είναι ανάγκη να βοηθηθούν οι ευάλωτοι για να περιοριστούν οι απώλειες και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω του κορωνοϊού. Δεσμεύτηκε να βοηθήσει στο βαθμό του δυνατού, ώστε η κοινωνία μας να καταφέρει να ορθοποδήσει και να βαδίσει προς μια κανονικοποίηση. Ακόμα μας ενημέρωσε ότι μέχρι τις 25 Απριλίου 2021 αναμένονται τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις για τους δικαιούχους.

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης μας πληροφόρησε ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογιών. Πρόκειται, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, να διαθέσει 122.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα εμπορίου, την οποία θα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία μέσω μνημονίου συνεργασίας. Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελείται από έξυπνες εφαρμογές και συστήματα, τα οποία θα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν δωρεάν. Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως η Περιφέρεια αναμένει προτάσεις. Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Οι ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις θα συνεχιστούν από την μεριά της Ο.Ε.ΕΣ.Π. μέχρι να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να στηριχθούν όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που εκπροσωπούμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ