Πέθανε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γλαύκος Γαλανός

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Πρυτανείας

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε έντονη θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της αχαϊκής πρωτεύουσας της οποία είχε υπάρξει εξέχον μέλος. 

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Πρυτανείας

“Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του ΓΛΑΥΚΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ, τ. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματός μας, τιμώντας τη μνήμη του και την ευρεία προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Επιστήμη και στην Παιδεία,

Αποφασίζει

    Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την Παρασκευή, 15/4/2021.
    Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
    Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκδημία του Γλαύκου Γαλανού τ. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του Γλαύκου Γαλανού, τ. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών (1978 – 1979) προκάλεσε έντονη θλίψη, στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Η προσφορά του εκλιπόντος υπήρξε ευρεία, τόσο στην ανάπτυξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, στο οποίο υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και αφοσίωση επί σειρά ετών, αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία διετέλεσε Κοσμήτορας. Ως πανεπιστημιακός Δάσκαλος δίδαξε τους φοιτητές του με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος και με άξονα πάντα την Αριστεία.

Ο Γλαύκος Γαλανός με την επιστημονική του γνώση και τη ευρεία παιδεία του, ως Πρύτανης του Ιδρύματος, συνετέλεσε καταλυτικά στη διαμόρφωση και ανάπτυξη της περαιτέρω πορείας και φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένεια, τους οικείους και τους μαθητές του.”

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ