Στις επάλξεις ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας – Ετοιμάζει “θερμή” υποδοχή στον Στ. Πέτσα

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι έμπορο στον υφυπουργό  Εσωτερικών Στ. Πέτσα που έρχεται στην Πάτρα  προκειμένου να έχει συναντήσεις για το θέμα του μη ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Το κυβερνητικό στέλεχος θα μεταβεί στο Δημαρχείο στις 9 το πρωϊ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κ. Πελετίδη, ενώ στην συνέχεια θα παραβρεθεί σε συνάντηση φορέων στο Επιμελητήριο Αχαϊας στις 10πμ.

Στη συνάντηση αυτή θα δώσουν το παρών οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων της Αχαϊας, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Οι έμποροι έχουν ζητήσει από τους φορείς τη στήριξη τους. Κι έτσι το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό για τον κ. Πέτσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, με ανακοίνωση του διαφώνησε με το μπλόκο.

Οι έμποροι της Πάτρας αντιδρώντας στην απόφαση να μην ανοίξουν στην Αχαϊα τα καταστήματα εξέδωσαν ανακοίνωση όπου το ΔΣ του συλλόγου αναφέρει:

“Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας. Αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

-Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

-Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

-Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση. Τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4

στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο

στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

-Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό. Με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας. Χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!”

Πηγή: dete.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ