Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠανεπιστήμιο Πατρών: Διά ζώσης πρακτική και κλινική άσκηση ζητά η Σύγκλητος

Πανεπιστήμιο Πατρών: Διά ζώσης πρακτική και κλινική άσκηση ζητά η Σύγκλητος

Τι αναφέρει στο ψήφισμά της

Τη διά ζώσης πρακτική και κλινική άσκηση ζητά η Σύγκλητος του Πανεπιστημιου Πατρών με ψήφισμά της. Σ΄αυτό αναφέρει:

Η αναστολή της κλινικής, εργαστηριακής και πρακτικής εκπαίδευσης αποτελεί μείζον πρόβλημα, για τη συνολική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι ανατρέπει την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων των Τμημάτων. 
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ΄αριθ. 185/1.4.2021 συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί την επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για την δια ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων. Τα οποία, σύμφωνα με τα Προγράμματα Σπουδών, απαιτούν απαραίτητα φυσική παρουσία με συνεπακόλουθη κατάργηση της αντίστοιχης ΚΥΑ  (Εργαστήρια, Κλινικές Ασκήσεις, Πρακτική Άσκηση, Διπλωματικές, Κλινική Άσκηση από τους φοιτητές του Ε΄ έτους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής και Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του Δ’ έτους από τους φοιτητές των Τμημάτων Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας.


Κάτι τέτοιο προϋποθέτει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Καθώς και των εμπλεκόμενων φοιτητών αλλά και την χρήση self tests. Ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των ιδίων των φοιτητών και των εργαζομένων. Παράλληλα, με την αιτούμενη ρύθμιση θα υπηρετήσουμε με συνέπεια τους στόχους και τους σκοπούς του Λειτουργήματος μας. Που δεν είναι άλλοι, από την σωστή εκπαίδευση των φοιτητών μας.

πηγή: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ