Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑχαΐα: ΔΕΙΤΕ πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν- Ξεκινάει το απόγευμα η...

Αχαΐα: ΔΕΙΤΕ πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν- Ξεκινάει το απόγευμα η διαδικασία

Τι λέει ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου,  ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών της Αχαΐας. Από το απόγευμα θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού ενώ πριν από αυτό ο ΕΟΔΥ θα έχει ενημερώσει για τον αδιάθετο αριθμό εμβολίων. Όσα θα είναι αυτά τα εμβόλια, τόσοι θα είναι και οι εκπαιδευτικοί που θα εμβολιάζονται καθημερινά. Στην δευτεροβάθμια όπου έχουμε 2.200 εκπαιδευτικούς, έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν περίπου 1.000 ενώ αυτός ο αριθμός μπορεί να μεγαλώσει

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 2.100 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αίτηση έτσι ώστε να εμβολιαστούν. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς και της πρωτοβάθμιας αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην δευτεροβάθμια όπου έχουμε 2.200 εκπαιδευτικούς, έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν περίπου 1.000 ενώ αυτός ο αριθμός μπορεί να μεγαλώσει στην πορεία» αναφέρει ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας, ο κ. Ανδρέας Ζέρβας επισημαίνοντας ότι το πόσοι εκπαιδευτικοί θα εμβολιάζονται καθημερινά εξαρτάται από το πόσα θα είναι τα αδιάθετα εμβόλια. Αδιάθετα είναι τα εμβόλια που προορίζονταν για πολίτες οι οποίοι τελικά δεν προσήλθαν για εμβολιασμό.

«Κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ θα μας δίνει τον αριθμό αδιάθετων κι εμείς θα παίρνουμε τον αντίστοιχο αριθμό εκπαιδευτικών από τη λίστα που υπάρχει. Το μόνο κριτήριο με το οποίο μπαίνει σειρά προτεραιότητας σε αυτή τη λίστα είναι η ηλικία. Γενικά από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους. Επιπλέον σε αυτή είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που μπαίνουν στην τάξη. Θα προσπαθούμε να εξαντλούμε τον αριθμό των αδιάθετων έτσι ώστε και να μην χαθούν αλλά και οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν» λέει ο κ. Ζέρβας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας ανέφερε: «Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να υποδεχθούν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μας ενδιαφέρει πάντα η δια ζώσης διδασκαλία, τηρώντας πάντα μέτρα για την ατομική και δημόσια υγεία, που προβλέπονται από το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Εικάζεται ότι το άνοιγμα των Λυκείων θα γίνει ή 12 ή 19 Απριλίου. Ίσως μία εβδομάδα μετά τα Λύκεια ανοίξουν και τα Γυμνάσια».

πηγή: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ