Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΙερέας έδιωξε ανάπηρη από την εκκλησία γιατί δε φορούσε... φούστα!

Ιερέας έδιωξε ανάπηρη από την εκκλησία γιατί δε φορούσε… φούστα!

Πράγμα αδύνατον για τη γυναίκα που μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο – Έξω φρενών οι συγγενείς της – Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας γίνεται πρωταγωνιστής επεισοδίου

Σάλο προκάλεσε η συμπεριφορά ιερέα του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος απαίτησε από πιστή που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας και κινείται με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, να μην ξαναπάει στην εκκλησία εάν δεν φορέσει φούστα!

Στο επιχείρημα της γυναίκας πως αυτό δεν είναι σωστό να γίνει, γιατί εάν φορέσει φούστα και είναι στον αναπηρικό καρότσι τότε μόνο σεμνή δεν θα είναι η εμφάνισή της, καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν το φόρεμα να είναι μακρύ, η απάντηση του κληρικού ήταν κοφτή.

https://4ecd7704ecf41be3102cd4e44b47c825.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html?n=0«Με φούστα αλλιώς να μην ξανάρθεις στην εκκλησία μου…».

Τα συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας, μόλις ενημερώθηκαν για την απαίτηση του ιερέα και τη συμπεριφορά του, έγιναν έξω φρενών.

https://4ecd7704ecf41be3102cd4e44b47c825.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html?n=0Η αδελφή της ετοιμάζεται να ζητήσει ακρόαση από τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, προκειμένου εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό να του εκθέσει και άλλα περιστατικά, τα οποία αφορούν στην συμπεριφορά του κληρικού, αλλά και το πως αντιλαμβάνεται τα χριστά ήθη και τις μεθόδους που επιλέγει για να επιβάλει αυτά.

Όπως αναφέρουν ενορίτες δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας γίνεται πρωταγωνιστής επεισοδίου το οποίο αντί να οδηγεί τους πιστούς στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Πάτρα, τους απομακρύνει από αυτή, καθώς οι απαιτήσεις του για αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες, είναι πολλές φορές κάτι παραπάνω από παράλογες. 

Πηγή: patrastimes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ