Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΕπί Γης: Η Αγροτική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα το 2021

Επί Γης: Η Αγροτική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα το 2021

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή έπειτα από την έκδοση της αγροτικής Εφημερίδας “Επί Γης”  διοργανώνει το διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο “Επί Γης: Η Αγροτική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα το 2021

Που θα πραγματοποιηθεί  στις 30  Μαρτίου  2021 και ώρα 11 π.μ. διαδικτυακά.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία συνέδρια από 2018 και συγκεντρώνει διακεκριμένους επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστήμονες καθώς και στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

Το 1ο Αγροτικό Συνέδριο με τίτλο “Επί Γης: Η Αγροτική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα το 2021“, εστιάζει στα συστήματα παραγωγής λειτουργίας εμπορίας, των αγροτικών προϊόντων αλλά και σε τεχνολογίες αιχμής που στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικότητας στο σύνολο του αγροτοδιατροφικού συστήματος.

Μέσω διακεκριμένων καλεσμένων τόσο στο ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα θα αναλυθεί  η διεργασία του σχεδιασμού του  αγροτικού προϊόντος, της τιμολόγησης, της προώθησης και της διανομής των προϊόντων.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Δυτικής Ελλάδας στον αγροδιατροφικό τομέα της Χώρας είναι μεγάλο.  Είναι όμως τα Σχήματα Πιστοποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων (Π.Ο.Π., ΠΓΕ, ΕΠΙΠ) ένα καινοτόμο πλαίσιο για τον πρωτογενή τομέα; και κατά πόσο αυτά “ανθίζουν” εκτός συνόρων;

 Ο σύγχρονος ελληνικός αγροτικός τομέας απαιτεί συνεχή παραγωγική και επιχειρηματική καινοτομία με την στήριξη του κράτους ως ένα φερέγγυο συνεργάτη και εγγυητή. Ποια προγράμματα είναι είναι ενεργά το έτος αυτό και ποια πρόκειται να δημοσιευτούν; Απαιτείται εκσυγχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλαγή παραγωγικής και επιχειρηματικής νοοτροπίας με όχι περιοριστικές  αντιλήψεις και με εξωστρεφή διάθεση (μετάβαση από τον παραδοσιακό στο σύγχρονο αγρότη-επιχειρηματία)

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν και θα δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα οι: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτριος Μελάς, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Σέρκο Α. Χαραντουνιάν, ο Διευθύνων Σύμβουλος Food Standard κ. Στέλιος Δρυς, ο Πρόεδρος του ελαιοκομικού – αμπελουργικού αγροτικού συνεταιρισμού  πατραϊκή κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Γαλακτοκομικού  Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς και ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλλιανάτος.

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

  • 11:00 – 11:20 Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός
  • 11:20 – 11:40 Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, 
  • 11:40 – 11:55  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, 
  • 11:55 – 12:10 Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτριος Μελάς
  • 12:10 – 12:25 Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Σέρκο Α. Χαραντουνιάν 
  • 12:25 – 12:40 Διευθύνων Σύμβουλος Food Standard κ. Στέλιος Δρυς
  • 12:40 – 12:55 Πρόεδρος του Ελαιοκομικού – Αμπελουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού  Πατραϊκή κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος
  • 12:55 – 13:10 Πρόεδρος του Γαλακτοκομικού  Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς 
  • 13:10 – 13:25 Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κος. Χρήστος Βαλλιανάτος. 

Το διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο “Επί Γης: Η Αγροτική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα το 2021” θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το κανάλι του patrisnews στο YouTube και από την σελίδα της Εφημερίδας Πατρίς στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ