Τι είδαν οι Ορκωτοί Λογιστές στο Κωνσταντοπούλειο- Εξαφάνιση εξοπλισμού αξίας 435.000 ευρώ μέσα σε ένα έτος και άλλα έκρυθμα

Συνάγεται το συμπέρασμα ότι το Κωνσταντοπούλειο δεν έχει σαφή εικόνα ούτε των υποχρεώσεών του (εγγυήσεις), ούτε των απαιτήσεών του (οφειλόμενα ενοίκια) με συνέπεια την οικονομική ζημία του

Το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών, το οποίο εξασφάλισε το thebest.gr, φέρνει στο φως μια κατάσταση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος.

Μεταξύ των συμπερασμάτων των Ορκωτών Λογιστών είναι ότι είναι άγνωστη η πραγματική αξία της περιουσίας και της ακίνητης περιουσίας του Ευγηρείου, ότι είναι άγνωστος ο ακριβής εξοπλισμός του με συνέπεια να μπορεί να αφαιρεθεί από τον οποιονδήποτε, αλλά και ότι …εξαφανίστηκε εξοπλισμός αξίας 435.000 ευρώ μέσα σε ένα έτος χωρίς να γνωρίζει κανείς τι, πώς και γιατί.

Επίσης συνάγεται το συμπέρασμα ότι το Κωνσταντοπούλειο δεν έχει σαφή εικόνα ούτε των υποχρεώσεών του (εγγυήσεις), ούτε των απαιτήσεών του (οφειλόμενα ενοίκια) με συνέπεια την οικονομική ζημία του.

Η έρευνα των Ορκωτών Λογιστών έδειξε ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα ούτε καν για τους περιθαλπόμενους, ενώ κάποια μέλη δεν πληρώνουν καν τις συνδρομές τους. Διαπιστώνεται έλλειψη οικονομικής διαφάνειας και δυσχέρεια παρακολούθησης ελέγχου όσων διαχειρίζονται χρήματα.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, σήμερα 26-3-2021 το πόρισμα εστάλη στα μέλη του Σωματείου «Κωνσταντοτιούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρονιών Παθήσεων (τέως Πτωχοκομείο Πατρών «Ο Απόστολος Ανδρέας») ταχυδρομικώς και στους εργαζομένους ξεχωριστά δια χειρός το πόρισμα της έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών που έχει ως ακολούθως:

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για διορισμό Ορκωτών Λογιστών στο Ευγηρείο, λήφθηκε στις 11-6-2020 και αφορούσε τον έλεγχο των διαχειριστικών χρήσεων των ετών 2016-2019.

πηγή: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ