Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΓιάννα Αγγελοπούλου: 1,4 εκατ. ευρώ στα Καλάβρυτα για δύο σημαντικά έργα –...

Γιάννα Αγγελοπούλου: 1,4 εκατ. ευρώ στα Καλάβρυτα για δύο σημαντικά έργα – Κέντρο Έρευνας και Αεροδιάδρομο

«Σήμερα λοιπόν τιμάμε όλοι εδώ την 21/3/1821 και την απελευθέρωση των Καλαβρύτων από την Οθωμανική κατοχή. Που σήμανε και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων με το σύνθημα ‘Ελευθερία ή θάνατος’. Σήμερα 21/3/2021 τιμάμε και την συνολική πορεία των Καλαβρύτων αυτά τα 200 χρόνια. Πως με τη διαδρομή τους στους δύο αυτούς αιώνες, τα Καλάβρυτα, επαναληπτικά, έγιναν ένα σύμβολο ελευθερίας και αντοχής» ανέφερε η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου. Που βρέθηκε στα Καλάβρυτα εστιάζοντας και αυτή από την πλευρά της, στην ιστορική συνέχεια και συνέχεια των των αγώνων των Καλαβρυτινών.
Ακολούθως η κ.Αγγελοπούλου έκανε αναφορά στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος στην Επιτροπή του «Ελλάδα 2021». Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Ανοικτό Θέατρο που θα διαμορφωθεί στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών 21, στην Αγ. Λαύρα που ήδη συντηρείται με έξοδα του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου, το Πλανητάριο «Κόσμος» που θα ιδρυθεί στα Καλάβρυτα και την Γαλακτοκομική σχολή. Για την οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί την πρόταση και για την ανωτατοποίηση της.

Εστιάζοντας και στην διπλή πρόταση, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, που θα περάσει μέσω της Επιτροπής στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για την ίδρυση Κέντρου Έρευνας και Πολιτιστικής Κληρονομίας στα Καλάβρυτα. Με στόχο και την ψηφιοποίηση του μεγάλου θρησκευτικού, ιστορικού, πολιτικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Αλλά την διαμόρφωση πίστας προσγείωσης και απογείωσης ελαφρών αεροσκαφών, στα Καλάβρυτα.

«Θυμόμαστε την επέτειο αλλά θέλουμε και να αναπτυχτούμε. Χαιρετώ τα Καλάβρυτα διότι τιμούν το χθες και επενδύουν στο αύριο. Διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους σε αυτό τον ωραίο και ιστορικό τόπο» κατέληξε η Αγγελοπούλου.

πηγή: kalavrytanews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ