Πάτρα: Η αποκατάσταση του «Απόλλωνα» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο- “Έπεσαν¨” οι υπογραφές

“Μετά από 4 χρόνια, υπεγράφη την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 η ένταξη του έργου αποκατάστασης του Θεάτρου «Απόλλων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας”. Αναφέρει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας με ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει:

“Το έργο μπαίνει επιτέλους, μετά από πολύχρονα γραφειοκρατικά εμπόδια, στη φάση υλοποίησής του. Ώστε σύντομα ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της Πάτρας, να ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

Θυμίζουμε, ότι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Θεάτρου «Απόλλων» ήταν μεταξύ των έργων που ιεράρχησε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μόλις ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου. Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, μάλιστα, στις 19 Δεκέμβρη 2016 είχε αποστείλει επιστολή για το θέμα στην τότε Υπουργό Πολιτισμού.

Το έργο εντάχθηκε στο σχέδιο για την Β.Α.Α. (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) του Δήμου Πατρέων τον Ιανουάριο του 2017.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12.791.176,71 ευρώ  και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική  Ελλάδα 2014 -2020» (ΕΣΠΑ).

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του Θεάτρου «Απόλλων», επιφάνειας περίπου 2.133 τ.μ. Κυρίως ως ενεργή θεατρική σκηνή της πόλης και δευτερευόντως ως χώρος συναυλιών ή μουσική σκηνή. Οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τον σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του θεάτρου. Το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο που προστατεύεται.

Στις επεμβάσεις αποκατάστασης περιλαμβάνεται η συντήρηση του θεάτρου, η τυχόν ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και ο εκσυγχρονισμός του, με σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, φωτισμού, ήχου, Η/Μ εγκαταστάσεων, σκηνή, νέα καθίσματα, επενδύσεις κλπ για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων. Χώροι του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης (επιφάνειας περίπου 520 τ.μ.), το οποίο είναι όμορο με το Θέατρο και ιδιοκτησίας επίσης του Δήμου Πατρέων, θα φιλοξενήσουν συνοδές απαραίτητες λειτουργίες του Θεάτρου”.

πηγη: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ