Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΟ Συρίγος μοιράζει «λουκέτα»

Ο Συρίγος μοιράζει «λουκέτα»

Καμία διάθεση συζήτησης για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο

Ο υφ. Παιδείας έριξε το «μπαλάκι» στο Πανεπιστήμιο Πατρών στην τηλεδιάσκεψή του με τον Δήμαρχο Αιγίου και τους Βουλευτές Αχαΐας

Χωρίς την παραμικρή πολιτική διάθεση να ικανοποιήσει το ομόθυμο αίτημα του Δήμου Αιγιάλειας, όλων των βουλευτών Αχαΐας και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, για παραμονή του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και της μη μεταφοράς της έδρας του στην Πάτρα, εμφανίστηκε προχθές ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον δήμαρχο, δημοτικούς αρχηγούς και πολιτικά πρόσωπα. Σε μία προσπάθεια να ληφθεί κυβερνητική απόφαση που να δικαιώνει την πολυετή λειτουργία και ανάπτυξη της Σχολής του Πανεπιστημίου.

Συμφώνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Ο κ. Συρίγος προέταξε τον Νόμο 4415/17 ερμηνεύοντας αυτόν ως υποχρέωση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει την απόφαση της Συγκλήτου για αλλαγή έδρας ενός Τμήματος. Λέγοντας πως αν δεν τον εφαρμόσει «είναι σαν να καταργεί το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου».

Ακόμα κι όταν η πρώην αν. υπουργός Παιδείας -βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου του αντέτεινε πως το υπουργείο έχει την τελική απόφαση, ο υφυπουργός επέμεινε στη δική του άποψη. Προτρέποντας τους συνομιλητές του να συνομιλήσουν με την πρυτανική αρχή για αλλαγή της πρότασης για το Αίγιο. Έδειξε ωστόσο να συμμερίζεται το τοπικό επιχείρημα ότι οι σημερινές εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο είναι πράγματι πολύ κοντά με την έδρα του Πανεπιστημίου στο Ρίο.

«Το υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο να λάβει απόφαση μεταφοράς της Σχολής στην Πάτρα. Αν δεν συμφωνεί με την εισήγηση του Πανεπιστημίου» επέμεινε -απευθυνόμενος στον υφυπουργό- ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος, κάνοντας ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του πρώην ΤΕΙ με την παραχώρηση μεγάλου δημοτικού ακινήτου της πρ. Χαρτοποιίας με προοπτική λειτουργίας 4 Σχολών που ποτέ δεν δημιουργήθηκαν, χωρίς ωστόσο να «συγκινεί» το κυβερνητικό στέλεχος. Το ίδιο και όταν μίλησε για επάρκεια διδακτικού προσωπικού, υψηλού επιπέδου σπουδές και αναβάθμιση επιπέδου με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Ο κ. Συρίγος, στο τέλος, πρότεινε σε βουλευτές και Δήμο να απευθυνθούν στη Σύγκλητο. Η οποία συνεδριάζει τη Δευτέρα (4 μ.μ.) κι εκεί ν’ αναλύσουν τα ισχυρά επιχειρήματα για την παραμονή του Τμήματος στο Αίγιο.

Οι βουλευτές και η επίθεση

Οι βουλευτές κ.κ Τσιγκρής, Κατσανιώτης, Φωτήλας, Αλεξοπούλου, Αναγνωστοπούλου και Μάρκου όπως και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γούτος, Ψυχράμη και Τριανταφυλλόπουλος, παρέθεσαν επιχειρήματα, ακαδημαϊκού και κοινωνικού χαρακτήρα, υπέρ του να μείνει η Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. Μάλιστα, έμμεση επίθεση στο κυβερνητικό στέλεχος εξαπέλυσε ο «γαλάζιος» αρχηγός της αντιπολίτευσης Χρ. Γούτος λέγοντας: «Όλο με κυβέρνηση ΝΔ πάνε να κλείσουν στο Αίγιο, ΑΕΙ, ΔΟΥ κ.ά. Γιατί το κάνετε αυτό και μένουμε εμείς πίσω με το πολιτικό στίγμα των λουκέτων;», χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από τον Αγγ. Συρίγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ