Κεφαλονιά: Η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και του φυσικού κάλλους ο στόχος για το φετινό καλοκαίρι

Με στόχο να προσελκύσει εκτός από τους ξένους και εγχώριους επισκέπτες και τη φετινή χρονιά, προετοιμάζεται ο δήμος Ληξουρίου Κεφαλονιάς.

Ένόψει του ανοίγματος του τουρισμού το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει, ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, «βασική στρατηγική μας είναι η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και του φυσικού κάλλους της περιοχής με τον τουρισμό. Στην κατεύθυνση αυτή, προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια ακόμη ιδιαίτερη τουριστική περίοδο, όπου η κίνηση θα στηριχθεί καθοριστικά στον εσωτερικό τουρισμό».

«Με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και στην εστίαση και με πλήρη και συνεπή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δουλεύουμε μαζί με τους επαγγελματίες τού τουρισμού, ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους επισκέπτες μας», συμπληρώνει ο κ. Κατσιβέλης. Το Ληξούρι αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Όπου παρέχει πλήθος επιλογών θαλάσσιου αλλά και φυσιολατρικού τουρισμού, ενώ έχει σημαντική παράδοση στην αγροδιατροφή και τον πρωτογενή τομέα με πλήθος ποιοτικών προϊόντων.

«Ενδεικτικά, στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα τυροκομία, εμφιαλωτήρια λαδιού, δεκάδες παραγωγοί μελιού ενώ ο δήμος μας στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο οινοτουριστικής ανάπυξης. Εντός δήμου λειτουργούν τέσσερα γνωστά οινοποιεία και η διαδρομή του κρασιού της Παλικής. Με αφετηρία το Ληξούρι και τα Μονοπωλάτα καταλήγει στην περιοχή των Μαντζαβινάτων – Βουνίου. Που έχει μακραίωνη ιστορία στην αμπελουργική τέχνη και τον οίνο και προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών», τονίζει ο δήμαρχος Ληξουρίου και συνεχίζει: «Θέλουμε οι επισκέπτες να γνωρίζουν και να γεύονται τα τοπικά προϊόντα , να γίνονται ένα με την πολιτιστική μας παράδοση και να κατατάξουν το Ληξούρι αγαπημένο προορισμό και για τις επόμενες διακοπές τους».

Παράλληλα, ο κ. Κατσιβέλης εκτιμά ότι η κίνηση θα ενισχυθεί σημαντικά συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται εντατικά σε όλο τον δήμο.

«Στόχος μας, με το άνοιγμα της σεζόν, να έχουμε έναν θωρακισμένο από τον κορονοϊό τόπο. Έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Τόσο εμείς όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού εργαζόμαστε εντατικά για να πετύχουμε το άριστο αποτέλεσμα», τονίζει ο δήμαρχος.

πηγη: tempo24.news

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ