Δυτική Ελλάδα: Καταγγελία για θανάτωση και κακοποίηση ζώου

Άλλη μια καταγγελία για βάναυση κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτου σκύλου, έρχεται στο φως, αυτή τη φορά στο Θέρμο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση-καταγγελία η κ. Δέσποινα Ζιόβα, ένα αρσενικό σκυλάκι ο Ντάλτον, δολοφονήθηκε άγρια, σαδιστικά και με δόλο στο Θέρμο.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε περίεργες περισυλλογές αδέσποτων τα οποία «χάνονται» κατά καιρούς στο Θέρμο, από Φιλοζωική Οργάνωση της Αμφιλοχίας, η οποία όμως δεν υπάρχει.

Ολόκληρη η ανάρτηση με την καταγγελία της κ. Ζιόβα:

«ΜΙΛΑΜΕ Ή ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ;

Καταγγέλλω

τον βασανισμό και τη θανάτωση ενός αδέσποτου σκύλου συντροφιάς ενάμισι έτους που φροντιζόταν από τη γέννησή του στη γειτονιά μας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Το αρσενικό σκυλάκι, ο Ντάλτον, δολοφονήθηκε άγρια , σαδιστικά και με δόλο.

Από το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου τον αναζητούσα. Πρόσφατα, πήρα την πληροφορία πως, όπως λεγόταν από ντόπιους, η “Φιλοζωική Αμφιλοχίας” έκανε βίαιη περισυλλογή αδέσποτων από τη γειτονιά μας χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν οι οικείοι. Διασταυρώνοντας πληροφορίες από τη Φιλοζωική Αγρινίου, από τον αρμόδιο κτηνίατρο και τον Δήμο Θέρμου δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων. Γνωστοποιώντας, ωστόσο, την εξαφάνισή του έμαθα πως την αρχή της εβδομάδας βρέθηκε κοντά σε μύλο της περιοχής ένας σκύλος πνιγμένος και έχοντας βάναυσα κακοποιηθεί. Η ταυτοποίησή του έγινε την Παρασκευή 12/3. Επίσης, έμαθα πως για τα αδέσποτα που χάνονται κατά καιρούς στο Θέρμο, κάποιοι φροντίζουν να λένε πως ευθύνεται η ανύπαρκτη “Φιλοζωική Αμφιλοχίας”.

Το κείμενο αυτό είναι μέρος της καταγγελίας που κατέθεσα, για να σχηματιστεί δικογραφία, ζητώντας από τις Αρχές να βρεθούν οι αδίστακτοι δολοφόνοι ζωών ώστε να προστατεύσουμε και τα ζώα και τους εαυτούς μας από αυτούς.

*Με την τελευταία τροπολογία του Νόμου 4039/12 η θανάτωση και η κακοποίηση ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, επισύροντας ακόμη και ποινή κάθειρξης 10 ετών».

πηγη: dete.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ