Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Καταδίκη σε κάθε πράξη βίας σε βάρος συναδέλφων μας»

«Καταδίκη σε κάθε πράξη βίας σε βάρος συναδέλφων μας»

Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

Την ανάγκη λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της πολιτείας, προκειμένου να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό. Εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα η Ε.Α.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα αστυνομικοί στην Αθήνα αλλά και στην περιοχή μας έγιναν στόχος. Με δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος τους και σε βάρος εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές αναλαμβάνουν κατά περίπτωση, διάφορες αναρχικές ομάδες με μακροσκελείς, ακατάληπτες. Παραληρηματικές και γεμάτες μίσος για την ίδια την κοινωνία ανακοινώσεις. Οι ομάδες αυτές αποτελούν μέρος μιας ισχνής μειοψηφίας που αναζητά διαρκώς την κοινωνική αναταραχή και την ένταση. Πραγματοποιεί επιθέσεις με μολότοφ, εμπρηστικούς μηχανισμούς ή γκαζάκια. Και διοργανώνει εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας συγκεντρώσεις και πορείες με κάθε ευκαιρία. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών και την οικονομία της χώρας. Επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό παντελή έλλειψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνίας μας.

Η Ένωσής μας εκφράζει απερίφραστα την καταδίκη της σε κάθε πράξη βίας σε βάρος συναδέλφων μας. Και δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στα θύματα των επιθέσεων αυτών.

Κάθε τέτοια επίθεση αποτελεί ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης. Τυχόν απόπειρα συμψηφισμού των επιθέσεων αυτών με την απαράδεκτη, αντιεπαγγελματική και ήδη καταδικασθείσα από το σύνολο των αστυνομικών συμπεριφορά ενός συναδέλφου λίγες μέρες πριν, δεν γίνεται αποδεκτή.

Η δικαιοσύνη στη χώρα μας αποδίδεται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, εφαρμόζοντας τους Νόμους που η ίδια ψήφισε. Τυφλές επιθέσεις από ΄΄ αυτόκλητους τιμωρούς ΄΄ χάριν αντεκδίκησης σε βάρος ανώνυμων αστυνομικών που θα βρεθούν τυχαία στο διάβα τους. Καταδεικνύουν το απόλυτο έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τα άτομα αυτά, και την παντελή έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην αρκείται στις δημόσιες ευχαριστίες προς στον Κλάδο μας, κάθε φορά που η αστυνομία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτελεί αποτελεσματικά το καθήκον της. Απέναντι στην Πατρίδα και την κοινωνία, ούτε στις φραστικές καταδίκες των άδικων επιθέσεων σε βάρος μας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της. Προκειμένου να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό μετατρέποντας ως ιδιώνυμα, τα εγκλήματα που τελούνται σε βάρος μας. Καλούμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να μην χρησιμοποιεί την αστυνομία ως πιόνι στη σκακιέρα των πολιτικών και μικροκομματικών του σχεδιασμών. Ή ως μέσο επίτευξης των πολιτικών τους επιδιώξεων.

Η υιοθέτηση στον πολιτικό λόγο των κομμάτων και των στελεχών τους, όρων όπως ΄΄ χούντα ΄΄ , ΄΄ πραξικόπημα ΄΄ κ.α. , μας αδικεί κατάφορα. Είναι ανιστόρητη και προσβάλει βάναυσα τα πραγματικά θύματα εκείνων των σκοτεινών περιόδων.

Ενημερώνουμε τους ηθικούς αυτουργούς και τους δράστες των επιθέσεων σε βάρος μας. Ότι η προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το ηθικό του έλληνα αστυνομικού, θα πέσει στο κενό.

Όσοι προσπαθούν με προπαγάνδα, fake news και ψεύδη να εκμεταλλευτούν την κόπωση της κοινωνίας και να την στρέψουν εναντίον μας ματαιοπονούν. Καθώς αποτελούμε μέρος του υγιούς κομματιού αυτής και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε δίπλα στον πολίτη. Προκειμένου να προασπίσουμε τα ατομικά και κοινωνικά του δικαιώματα.

Στον απλό πολίτη τέλος που παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα ένα κρεσέντο βίας σε βάρος μας. Λέμε ότι και ο Άγγελος μετά τη άνανδρη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, ΄΄ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ , ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΄΄ .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ