Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία της Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων, Αμαλίας Βούλγαρη – Πολονύφη.

 Όπως σημείωσε η Βοηθός Περιφερειάρχη, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής γίνεται για συμβολικούς λόγους την ίδια ημέρα που η διεθνής κοινότητα τιμάει τους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Ως γυναίκα και υγειονομικός, που μάχομαι καθημερινά στην ελληνική κοινωνία θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, στο σύνολο των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα στις νοσηλευτικές μονάδες που μάχονται τον COVID-19. Αξίζουν τον θαυμασμό, τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Επίσης, όμως, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία και σε όλες τις γυναίκες που βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν για τις διακρίσεις, τη βία και την κακοποίηση που έχουν υποστεί, ξετυλίγοντας έτσι το κουβάρι μίας πραγματικότητας που δεν τιμάει τη χώρα μας και μας δείχνει ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν. Με την πεποίθηση πως και τα δύο φύλα, πρέπει να βαδίζουν δίπλα – δίπλα και να είναι ισότιμοι συνοδοιπόροι, χτίζουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης, εξαλείφοντας στερεότυπα του παρελθόντος» τόνισε η κ. Βούλγαρη – Πολονύφη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ