Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (ΜοU)

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (ΜοU)

Μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσα από τις δυνατότητες συνεργασιών σε επιστημονικό επίπεδο μεταξύ των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, υπεγράφη Mνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Θεόδωρο Λάγιο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, παρόντος του Κοσμήτορα – Καθηγητή της Σχολής θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Ιωάννη κ. Καλαβρουζιώτη.

Με την υπογραφή του μνημονίου Συνεργασίας (MoU), οι δύο πλευρές συμφωνούν να συνεργαστούν με στόχο την αντιπροσώπευση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σε θέματα ελληνικού τεχνολογικού ενδιαφέροντος του Von Karman Institute for FluidMechanics (VKI), το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός που ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, των μηχανών εσωτερικής καύσης κ.ά.

«Με ιδιαίτερη χαρά υπέγραψα σήμερα, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μία συμφωνία συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Πρόκειται για μία “γέφυρα” μεταξύ επιστημόνων και επιχειρηματιών με πολύ σημαντικές προοπτικές σε θέματα τεχνολογικού ενδιαφέροντος», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης, προσθέτοντας ότι στα πλαίσια της συμφωνίας θα παρέχεται οικονομική στήριξη της Έλληνες μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές, ώστε να εισάγονται στο VKI  με υποτροφία διάρκειας ενός έτους που θα καλύπτει τα δίδακτρα και παρέχει και μηνιαίο επίδομα οίκησης και σίτισης.

Να τονιστεί ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU), τέθηκε σε ισχύ, από την υπογραφή του από τους εκπροσώπους των δύο πλευρών, ενώ η διάρκειά θα είναι τριετής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ