Κρατούμενοι θετικοί στον κορονοϊό, στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, που βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας αποφυλακίζονται

Ερωτηματικά προέκυψαν σε σχέση με την αποφυλάκιση κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα καθώς το σωφρονιστικό ίδρυμα βρίθει κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παρά την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην κλειστή δομή, άτομα που είναι θετικοί και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας αποφυλακίζονται όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πελοπόννησος» .

Στις 3 και 5 Μαρτίου, τουλάχιστον 2 έγκλειστοι έλαβαν αποφυλακιστήρια. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η απόλυση έγινε στις 7 το απόγευμα, οπότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο αποφυλακισθείς παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών για αρκετή ώρα, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης μεταφορικού μέσου για να μεταβεί στο σπίτι του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρωτόκολλο ενεργειών προβλέπει την μετάβαση τους στο τόπο κατοικίας που έχει δηλωθεί κατά την αποφυλάκιση μετέφεραν πηγές στην εφημερίδα.

«Δεν μπορεί ν΄αρνηθεί η φυλακή να δώσει αποφυλακιστήριο, είναι παράνομη κατακράτηση κρατουμένου, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν δυο αποφυλακιστήρια με την έγγραφη υπογραφή, ότι θα βρίσκονται σε καραντίνα σε συγκεκριμένο τόπο.

Ο ένας εκ των δύο παρελήφθη από συγγενικά του πρόσωπα» ήταν η επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Προστασίας.

Όπως επισημάνθηκε, όταν οι αποφυλακίσεις αφορούν κρούσματα κορονοϊού, γίνονται αυστηρές συστάσεις στα συγκεκριμένα άτομα, βάσει των οποίων αφού δηλώσουν την μόνιμη κατοικία, υποχρεούνται να θέσουν εαυτούς σε κατ΄οίκον περιορισμό.

πηγη: dete.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ