Απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

ΕΛΜΕ Ηλείας

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους  που παίρνουν μαζικά μέρος στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

   Στα 43 έφτασαν τα σχολεία στην ΕΛΜΕ Ηλείας που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης του υπουργείου Παιδείας. Οι ΣΔ συνεδρίασαν σε 11 σχολεία (στα περισσότερα  εξ αυτών με  οριακή απαρτία)  και για  12 αναμένουμε αποφάσεις.

   Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Δοκιμάζουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Που έχει στο επίκεντρο τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς!

   Είναι η τέταρτη κατά σειρά φορά που η κυβέρνηση γνωρίζει τη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών! Είχε προηγηθεί η συντριπτική αποχή με πάνω από 95% από τις ψευδοεκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες μέσα στις τάξεις και η προσπάθεια να γίνουν οι συνάδελφοι «τηλεκαταδότες» των μαθητών που κάνουν καταλήψεις στη Δευτεροβάθμια

   Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε ένα όργιο τρομοκράτησης και απειλών των συναδέλφων από διάφορα στελέχη εκπαίδευσης και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αναπαράγουν μέχρι και γελοιότητες του τύπου «οι μόνιμοι θα απολυθείτε. Αν δε συμμορφωθείτε με τους νόμους» και οι «αναπληρωτές δε θα διοριστείτε τη νέα σχολική χρονιά, αν συμμετέχετε στην απεργία αποχή».

Είναι έκδηλος ο πανικός του Υπουργείου Παιδείας. Κάθε ημέρα σκαρφίζεται και κάτι, για να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους. Από την εγκύκλιο που ζητούσε από τους διευθυντές να δώσουν τα ονόματα των συναδέλφων που δεν έβαλαν βαθμό. Λες και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στο MySchool στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Την παράταση της συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων έως τις 19 Μαρτίου, μέχρι τις ελεγχόμενες διαρροές από το Υπ. Παιδείας ότι δε θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στελέχους εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι που δε θα στηρίξουν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (και μέσω αυτής και τη δική τους αξιολόγηση). Λες και δε γνωρίζουν ότι αυτό έχει ήδη κριθεί παράνομο στα δικαστήρια.

   Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να μας τρομοκρατήσει, γελοιοποιήθηκε στα μάτια των συναδέλφων. Κάθε κίνηση πλέον τέτοιου είδους προκαλεί ακόμα περισσότερη οργή στον κλάδο. Απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση, ο κλάδος απάντησε δυναμικά, όλοι οι συνάδελφοι ενωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων, στο  Σωματείο μας.

   Καλούμε τους/τις συναδέλφους των σχολείων που έχουν προγραμματίσει συνεδριάσεις ΣΔ για τις επόμενες ημέρες. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ.

   Για ένα σχολείο με παιδαγωγική Ελευθερία ώστε να μπορούμε να ασκούμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.Όχι να είμαστε σκυφτοί και υποταγμένοι υπάλληλοι. Όπως θέλει το θεσμικό πλαίσιο της «αξιολόγησης»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ