Το Φράγμα γέμισε – Οι επισκέπτες φτάνουν ήδη μέχρι την όχθη

Τέθηκε σε λειτουργία το φράγμα Αστερίουhttps://5f24ac812fa824568a4febe59df02233.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Στα 207 μέτρα βρίσκεται από χθες το ύψος του φράγματος Αστερίου στην Αχαϊα. Aφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πλήρωσης και τέθηκε σε λειτουργία ο υπερχειλιστής.

Αν και είχε εκτιμηθεί αρχικά ότι το διάστημα που θα μεσολαβούσε από την έμφραξη του φράγματος μέχρι την πρώτη πλήρωση θα ήταν στους δώδεκα μήνες (τελικά διήρκεσε δεκαοκτώ). Για τα υπηρεσιακά στελέχη ήταν πιο ωφέλιμο, καθώς ο επιπλέον χρόνος έδωσε τη δυνατότητα να δείξει το φράγμα τις αντοχές του και να γίνουν περισσότερες δοκιμές.

Αλλωστε, οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί ορισμένες φορές διαφέρουν από την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, με την επίσκεψη του «Ιανού» (της προ μηνών κακοκαιρίας) αναμενόταν ότι το ύψος στο φράγμα θα ανέβαινε περί τα οκτώ μέτρα. Θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις υπηρεσίες και το προσωπικό τους. Η βροχή που έπεσε στην περιοχή ανέβασε τελικά το ύψος του φράγματος κατά 45 εκατοστά.

Η περιοχή ήδη συγκεντρώνει επισκέπτες από γειτονικές περιοχές και από την Πάτρα.

Η αξιοποίηση του φράγματος, με σύνθετους τρόπους, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ερυμάνθου τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένες από τις προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν είναι:

H υστέρηση σε υπηρεσίες τριτογενούς τομέα και κοινωνικές υποδομές, οι περιορισμένες υποδομές πολιτισμού, το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος οικισμών και η περιορισμένη κατοίκηση. Ωστόσο, διαφαίνεται μια δυναμική του φράγματος και της γύρω περιοχής στην προσέλκυση επισκεπτών.

Χθες, βρέθηκαν στην περιοχή αρκετές παρέες επισκεπτών. Ορισμένοι δεν δίστασαν να κατέβουν στην όχθη της λίμνης, αψηφώντας τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν περιφράξεις σε συγκεκριμένα σημεία πέριξ της λίμνης για την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ