Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑμπάρια Παναιτωλίου: Παρασύρθηκε ξανά η πλωτή γέφυρα (φωτο)

Αμπάρια Παναιτωλίου: Παρασύρθηκε ξανά η πλωτή γέφυρα (φωτο)

Λίγες μέρες μετά την προσωρινή αποκατάσταση, από συνεργείο του δήμου Αγρινίου, η πλωτή γέφυρα στα Αμπάρια Παναιτωλίου παρασύρθηκε ξανά.

Αυτό έγινε, μάλιστα, δίχως να έχουν παρουσιαστεί ακραία καιρικά φαινόμενα και δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Η Κοινότητα Παναιτωλίου με δίκη της πρωτοβουλία είχε κλείσει την είσοδο της γέφυρας που οδηγεί στην προβλήτα. Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας και αυτή η πρωτοβουλία αποδείχθηκε σωτήρια καθώς σήμερα η πλωτή γέφυρα παρασύρθηκε ξανά.

«Ζητάμε την οριστική αποκατάσταση της ζημιάς που θα γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο (ας αναζητηθούν οι κατασκευαστές της γέφυρας που ίσως είναι οι πιο ειδικοί για να την επισκευάσουν). Καθώς να μην εφαρμοστούν ξανά επικίνδυνα ημίμετρα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας», τονίζει σε σχετική ανάρτηση η Κοινότητα Παναιτωλίου.

Σε ανάρτηση της η Κοινότητα Παναιτωλίου αναφέρει τα εξής:

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2021 και με αφορμή την κατάρρευση της πλωτής γέφυρας στα Αμπάρια Παναιτωλίου. Καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς να αποκαταστήσουν τη συγκεκριμένη ζημιά. Να συντηρήσουν τις τουριστικές υποδομές που υπάρχουν στο σημείο και αποτελούν τις μοναδικές που αφορούν στη λίμνη Τριχωνίδα.

Η ανταπόκριση του Δήμου Αγρινίου ήταν άμεση και η γέφυρα αποκαταστάθηκε προσωρινά από συνεργείο του Δήμου. Με υπόσχεση για ολική αποκατάσταση της ζημιάς εντός ολίγων ημερών. Η Κοινότητα Παναιτωλίου πήρε την πρωτοβουλία και έφραξε την είσοδο της γέφυρας που οδηγεί στην προβλήτα. Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας και αυτή η πρωτοβουλία αποδείχθηκε σωτήρια.

Σήμερα, 28-2-2021, η πλωτή γέφυρα κατέρρευσε ξανά, δίχως να έχουν παρουσιαστεί ακραία καιρικά φαινόμενα και δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν επάνω στη γέφυρα υπήρχαν τη στιγμή της κατάρρευσης άνθρωποι. Κάτι που θα ήταν δυνατό να συμβεί στη σημερινή ηλιόλουστη μέρα που αρκετοί συμπολίτες μας επισκέφθηκαν το σημείο.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με την ασφάλεια των συμπολιτών μας δεν πρέπει να παίζουμε. Καλούμε επιτακτικά τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ στο σημείο. Να πραγματοποιηθεί αυτοψία ειδικών και να συνεργαστούν με την Κοινότητα προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που πλέον παίρνει επικίνδυνη τροπή.

Ζητάμε την οριστική αποκατάσταση της ζημιάς που θα γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο (ας αναζητηθούν οι κατασκευαστές της γέφυρας που ίσως είναι οι πιο ειδικοί για να την επισκευάσουν). Να μην εφαρμοστούν ξανά επικίνδυνα ημίμετρα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας».

πηγη: agrinionews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ