Αναζητείται η «χρυσή τομή» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου της Π.Ε. Ηλείας

   Η επίλυση του ιδιοκτησιακού του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, ήταν το θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

   Η συνάντηση αυτή, έρχεται σε συνέχεια των επαφών του κ. Γιαννόπουλου, τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη  όσο και με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΟΙΚ για το ζήτημα αυτό, αναζητώντας τη «χρυσή τομή» για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος.  

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, έχοντας καταθέσει τις προτάσεις του το προηγούμενο διάστημα, εξήγησε στον Υφυπουργό ότι, από τη στιγμή κατά την οποία στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, συστεγάζονται και μη αυτοτελείς Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, είναι προς το συμφέρον όλων, το θέμα αυτό να επιλυθεί οριστικά και άμεσα. Ο κ. Βεσυρόπουλος, σημείωσε πως πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά αρκετά ακόμα Διοικητήρια Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα. Για τους λόγους αυτούς, έχοντας κατανοήσει και τα προβλήματα που συνεπάγονται αυτής της «εκκρεμότητας» ετών, τόνισε στον κ. Γιαννόπουλο ότι το Υπουργείο Οικονομικών ήδη επεξεργάζεται σχέδιο, για την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε με μεμονωμένες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης των εν λόγω κτιρίων, πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης. Σημείωσε τέλος, ο Υφυπουργός, ότι χρονικά, η οριστική επίλυση του ζητήματος, είναι κοντά. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ