Home Δυτική Ελλάδα Ο Οδοντωτός πάει Αγία Λαύρα και Χιονοδρομικό- Δόθηκε το πράσινο φως

Ο Οδοντωτός πάει Αγία Λαύρα και Χιονοδρομικό- Δόθηκε το πράσινο φως

0

Το µεγάλο αναπτυξαικό όραµα της επέκτασης του Οδοντωτού προς την Αγια Λαύρα και από εκεί προς το Χιονοδρομικό παίρνει πλέον «σάρκα και οστά», καθώς φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον καθοριστικότερο ρόλο, στην υλοποίηση του έργου, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» έχει διαδραµατίσει ο Αχαιός, Μιχάλης Μπεκίρης, ∆ιευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, στη Βουλή.

Ο κ. Μπεκίρης ανέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα τα οφέλη που θα έχει η επέκταση του Οδοντωτού προς την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, για ιστορικούς και όχι µόνο λόγους, µε αποτέλεσµα να θεωρείται δεδοµένη η χρηµατοδότηση του έργου από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων.

Το οραµατικό έργο προωθεί µε το ρόλο του και ο άµισθος σύµβουλος του ∆ηµάρχου Καλαβρύτων, Ανδρέας Φούρας.

Για το θέμα, όπως αναφέρει η «Γνώμη» θα υπάρξει συνάντηση του ∆ηµάρχου Καλαβρύτων με τον Πρόεδρο του ∆.Σ.και νέο ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο του ΟΣΕ Σπυρίδωνα-Κλέαρχο Πατέρα) την Πέµπτη 28/1, το µεσηµέρι, στην Αθήνα. Αντικείµενό της θα είναι η σύνταξη οριστικής µελέτης και η χρηµατοδότηση του έργου από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων για την σύνδεση του Οδοντωτού µε την Μονή και το Χιονοδροµικό, µε στόχο την άµεση προώθηση, προς δηµοπράτηση, του έργου µέσα στο 2021.    

πηγή: thebest.gr

Exit mobile version