Αυστηρά μέτρα για τους συνοδούς στον “Άγιο Ανδρέα” – Πότε μπορούν να περάσουν στο νοσοκομείο

Αυστηρά  μέτρα προσέλευσης τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας μετά τα 10 κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς της Α’ παθολογικής κλινικής.

Συνολικά έχουν νοσήσει δυο γιατροί, επτά νοσηλεύτριες και μια βοηθός θαλάμου.

Το προηγούμενο διήμερο έγιναν μαζικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων και των ασθενών της κλινικής αφού διαπιστώθηκε ότι όλα ξεκίνησαν από την είσοδο στην παθολογική θετικής συνοδού νοσηλευόμενου.

Πλέον στο νοσοκομείο δεν εισέρχεται κανείς ως συνοδός αν δεν έχει καρτελάκι εισόδου και δεν έχει υποβληθεί σε rapid test. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδό μπορούν να έχουν μόνο οι ασθενείς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή  της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες που βρίσκονταν άσκοπα στο χώρο του προαύλιου, προκειμένου να υπάρξει περιορισμένη είσοδος ατόμων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μετά τον αποδεκατισμό του προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική, η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από την 6η ΥΠΕ έξι άτομα νοσηλευτικό επικουρικό προσωπικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα.   

πηγή: thebest.gr  

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ