Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΧούθι: «Επιτεθήκαμε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά»

Χούθι: «Επιτεθήκαμε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά»

Τι ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι.

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε τηλεοπτική δήλωση την Παρασκευή.

Οι Χούθι δεν αποκλιμακώνουν τις επιθέσεις τους προς υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα

Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο. Χθες Πέμπτη από τις επιθέσεις των αμερικάνικων δυνάμεων και της Βρετανίας στην Υεμένη σκοτώθηκαν 16 άτομα.

Δείτε σχετική ανάρτηση για την επίθεση:

Εκτός από τους 16 νεκρούς, άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων στην Υεμένη.

Τα πλήγματα είχαν στόχο ραδιοφωνικό σταθμό στην περιοχή Αλ Χοκ της Αλ Χοντέιντα και το λιμάνι του Σαλίφ, διευκρίνισε το «Αλ Μασίρα».

Η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης

Οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα κατά στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής περαιτέρω διατάραξης της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, Κεντρική Διοίκηση), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες, όπως σημείωσε, στεγάζονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα επιφανείας αέρος.

«Όπως πάντα, υπήρξε η μέγιστη φροντίδα στον προγραμματισμό των πληγμάτων για να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους αμάχους ή για μη στρατιωτικές υποδομές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η διεξαγωγή των πληγμάτων στο σκοτάδι θα πρέπει επίσης να μετρίασε περαιτέρω οποιουσδήποτε τέτοιους κινδύνους», προσθέτει.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Οι Χούθι υποσχέθηκαν την Πέμπτη κλιμάκωση των επιθέσεων σε πλοία

Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και θα τις κλιμακώσουν «ποιοτικά και ποσοτικά» για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε ο ηγέτης της συμμαχικής με το Ιράν οργάνωσης, Αμπντουλμαλίκ αλ-Χούθι σε τηλεοπτική ομιλία του την Πέμπτη.

Οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο, αναγκάζοντας τους ναυλωτές να ανακατευθύνουν το φορτίο σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.

Η οργάνωση επέκτεινε αργότερα το πεδίο των επιθέσεών της στον Ινδικό Ωκεανό και δήλωσε ότι θα στοχεύει επίσης οποιαδήποτε πλοία κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πηγή : tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ