Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟι γιατροί έμειναν με το στόμα ανοιχτό: Βρήκαν ζωντανό χέλι 30 εκατοστών...

Οι γιατροί έμειναν με το στόμα ανοιχτό: Βρήκαν ζωντανό χέλι 30 εκατοστών στην κοιλιά άνδρα

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί όταν ανακάλυψαν στην κοιλιά ενός άνδρα ένα ζωντανό χέλι. Πιστεύουν ότι βρέθηκε να στριφογυρίζει στην κοιλιά του, αφού εισήλθε στο σώμα του μέσω του πρωκτού του.

Ο 34χρονος άνδρας από το Βιετνάμ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το χέλι που είχε μήκος 30 εκατοστά.

Η ανακάλυψη έγινε όταν ο άνδρας μετέβη στο Ιατρικό Κέντρο της Περιφέρειας Χάι Χα στην επαρχία Κουάνγκ Νιν με έντονο κοιλιακό άλγος την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με τοπική αναφορά.

Πώς “τρύπωσε” το χέλι στο σώμα του άνδρα

Οι γιατροί πιστεύουν ότι το πλάσμα της θάλασσας εισήλθε στο σώμα του άνδρα μέσω του πρωκτού του και γλίστρησε στην κοιλιά μέσω του παχέος εντέρου του, σύμφωνα με το Oddity Central.

Το χέλι 30 εκατοστών που αφαιρέθηκε από την κοιλιά ενός 34χρονου άνδρα

Το χέλι εντοπίστηκε αφού οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα και ακτινογραφία, που έδειξε ότι ένα ξένο αντικείμενο βρισκόταν μέσα στον πεπτικό σωλήνα του άνδρα.

«Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση», είπε ο επικεφαλής της χειρουργικής, Pham Manh Hung. «Η περιοχή του ορθού έχει πολλά υγρά κοπράνων και μολύνεται εύκολα με βακτήρια, αλλά η επέμβαση έγινε με ασφάλεια, ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα».

Το χέλι προκάλεσε διάτρηση του εντέρου και περιτονίτιδα, μια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή στο στομάχι ή την κοιλιά, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και ανέφερε ότι είχε ήπιο κοιλιακό άλγος αφού ξύπνησε.

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ