Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚατηγορούμενος παιδοβιαστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα για...

Κατηγορούμενος παιδοβιαστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα για χρόνια

Πώς αποκαλύφτηκε η ταυτότητά του μετά τον θάνατό του

Ένας άνδρας ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών προσποιήθηκε το θάνατό του πηδώντας από μια γέφυρα στην περιοχή του Σιάτλ, πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Η αλήθεια για τη ζωή του όμως αποκαλύφτηκε μετά τον πραγματικό θάνατό του. Ο παιδοβιαστής ζούσε τόσα χρόνια με ψευδώνυμο και εργαζόταν ως συντηρητής πολυκατοικίας στο Λος Άντζελες.

Πώς σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του

Ο 56χρονος Κρίστιαν Ρόμπερτ Μπάσαμ, σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του αφού κατηγορήθηκε για την κακοποίηση ενός νεαρού αγοριού στην κομητεία Κίτσαπ, αφήνοντας ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο αυτοκίνητό του στη γέφυρα Tacoma Narrows στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, με κάποιον τρόπο γλίτωσε και κατάφερε να ξεγελάσει τις διωκτικές αρχές για 15 χρόνια, ζώντας στο Λος Άντζελες ως ένας ταπεινός εργάτης συντήρησης κτιρίων με το όνομα Μαρκ Κλέμενς. Το μυστικό του ήρθε στο φως όταν οι γείτονες τον βρήκαν νεκρό στο διαμέρισμά του.

Τον είχαν συλλάβει με την κατηγορία του βιασμού παιδιού το 2008. Ο ίδιος κατέβαλε εγγύηση ύψους 350.000 δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκβαση της υπόθεσης, αλλά δεν περίμενε ποτέ να μάθει ποια θα ήταν αυτή, σύμφωνα με την Guardian.

Η σορός του έφτασε στο γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες με την ψεύτικη ταυτότητά του. Όμως οι ερευνητές διαπίστωσαν την πραγματική ταυτότητα του Μπάσαμ και ειδοποίησαν την αστυνομία στο Μπρέμερτον της Ουάσινγκτον, καθώς είχε εκκρεμείς ποινικές κατηγορίες εκεί.

Αντ’ αυτού, στις 29 Μαρτίου 2009, ένας μάρτυρας ανέφερε στην αστυνομία ότι ο Μπάσαμ είχε πηδήξει από μια τοπική γέφυρα πάνω από τον Puget Sound. Η αστυνομία βρήκε αργότερα το αυτοκίνητο του Basham καθώς και ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Οι Αρχές χρησιμοποίησαν αεροπλάνο και σκάφη για να αναζητήσουν την σορό του, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ.

Τον θεωρούσαν νεκρό, αν και παρέμενε σε κατάλογο καταζητούμενων και διατηρούνταν στο αρχείο ένα εκκρεμές ένταλμα σύλληψης.

Νέα κρυφή ζωή
Τίποτα από όλα αυτά δεν εμπόδισε προφανώς τον Μπάσαμ να πάρει το όνομα Κλέμενς, να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και να αποκτήσει μια σεβαστή φήμη στην πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης όπου ζούσε και εργαζόταν ως τεχνίτης για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Αυτός ήταν ο συντηρητής μας», δήλωσε κάτοικος στον ειδησεογραφικό σταθμό του Λος Άντζελες KABC. «Αυτός ήταν ο τύπος που είχε τα κλειδιά των διαμερισμάτων μας».

«Ήταν σαν ένας κανονικός άνθρωπος», ανέφερε άλλος κάτοικος σημειώνοντας πως ο Μπάσαμ πρόσεχε ακόμη και τη γάτα του μερικές φορές.

Παρά το παρελθόν του που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι ένοικοι δήλωσαν ότι σχεδίαζαν μια τελετή στη μνήμη του…

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ