Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑττάλεια: Απόκοσμες εικόνες λόγω της κακοκαιρίας: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ένας νεκρός...

Αττάλεια: Απόκοσμες εικόνες λόγω της κακοκαιρίας: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ένας νεκρός – Δείτε βίντεο

Στο κέντρο της πόλης, το νερό συγκεντρώθηκε σε πολλές υπόγειες διαβάσεις – Οι Αρχές εντόπισαν το άψυχο σώμα ενός ατόμου μέσα σε αυτοκίνητο σε μία πλημμυρισμένη υπόγεια διάβαση.

Ισχυρές βροχοπτώσεις τη νύχτα στην Αττάλεια οδήγησαν σε εκτεταμένες πλημμύρες, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός κατοίκου στην περιοχή Kepez.

Η κακοκαιρία, που εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσε συσσώρευση νερού στους δρόμους, καθιστώντας δύσκολη την κίνηση τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων. Σε ορισμένες αγροτικές γειτονιές παρατηρήθηκαν πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Δείτε βίντεο:

Στο κέντρο της πόλης, το νερό συγκεντρώθηκε σε πολλές υπόγειες διαβάσεις. Μάλιστα, οι Αρχές εντόπισαν το άψυχο σώμα ενός ατόμου μέσα σε αυτοκίνητο σε μία πλημμυρισμένη υπόγεια διάβαση.
Τα σχολεία έκλεισαν αμέσως για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού, ενώ οι πτήσεις ακινητοποιήθηκαν ως προληπτικό μέτρο έναντι των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Καθώς τα νερά της πλημμύρας συνέχισαν να ανεβαίνουν, αναπτύχθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες και να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης σε περιοχές που βυθίστηκαν από τον κατακλυσμό.
Η νεροποντή επηρέασε επίσης την πτήση του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Αττάλειας Antalyaspor, η οποία εκτράπηκε προς το αεροδρόμιο Gazipasa λόγω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο της περιοχής. Ο σύλλογος δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην Αττάλεια οδικώς.
Με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, η πόλη ξεκίνησε την αργή διαδικασία ανάκαμψης. Καθώς τα νερά υποχωρούν και οι προσπάθειες καθαρισμού συνεχίζονται, οι κάτοικοι της Αττάλειας μένουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έρχονται μετά από αυτό το καταστροφικό γεγονός.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ