Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓαλλία: Πέθανε στα 69 του ο μεγιστάνας των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα

Γαλλία: Πέθανε στα 69 του ο μεγιστάνας των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα

Ο Σάφα ήταν ιδιοκτήτης του εβδομαδιαίου περιοδικού της άκρας δεξιάς Valeurs Actuelles – Ήλεγχε ναυπηγεία στο Χερβούργο (CNM), στην Ελλάδα (Σκαραμαγκάς), στο Αμπου Ντάμπι και βόρεια του Αμβούργου στη Γερμανία

Ο γαλλολιβανέζος μεγιστάνας των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα, ιδιοκτήτης του εβδομαδιαίου περιοδικού της άκρας δεξιάς Valeurs Actuelles, απεβίωσε, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο διευθυντής του εν λόγω εντύπου.

«Είμαστε απόψε συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του ιδιοκτήτη μας, του Ισκαντάρ Σάφα. Έφυγε με την αξιοπρέπεια του ιππότη που ήταν. Ο Θεός ας ευλογεί την ψυχή του και ας προστατεύει την οικογένειά του, που τόσο μετρούσε γι’ αυτόν», έγραψε στο Twitter ο Τιγκντιάλ Ντενί.

«Πολεμιστής μέχρι τέλους, αντιμετώπισε αυτούς τους τελευταίους μήνες μια σοβαρή ασθένεια, που κατέβαλε το κουράγιο του. Απεβίωσε όρθιος στις 29 Ιανουαρίου 2024 στο Μουζέν, περιτριγυρισμένος από τη θαλπωρή των δικών του», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που γράφτηκε από τη σύνταξη του περιοδικού και αναρτήθηκε στο ιστότοπό του.

Γεννημένος το 1955 σε μια χριστιανική οικογένεια, ο επιχειρηματίας ήταν ένας από τους ανθρώπους που το 1988 διαπραγματεύθηκαν την απελευθέρωση Γάλλων ομήρων στο Λίβανο.

Στη Γαλλία, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1992, όταν εξαγόρασε τα ναυπηγεία της Νορμανδίας.

Πολύ μυστικοπαθής, ο Ισκαντάρ Σάφα ήλεγχε ναυπηγεία στο Χερβούργο (CNM), στην Ελλάδα (Σκαραμαγκάς), στο Αμπου Ντάμπι και βόρεια του Αμβούργου στη Γερμανία (GNYK για τα μεγάλα πολεμικά πλοία και Nobiskrug, απ’ όπου βγήκε το 2017 το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου).

Το 2019, ήταν υποψήφιος για να αναλάβει τον όμιλο Nice-Matin.

Η περιουσία του και αυτή του αδελφού του, του Ακράμ, ανέρχονταν σε 1,45 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό Challenges το 2023.

protothema,gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ