Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: Σε έξαρση η γρίπη – «Η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών»

Ιταλία: Σε έξαρση η γρίπη – «Η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών»

«Η χειρότερη εποχική γρίπη των τελευταίων 20 ετών, σε ό,τι αφορά το ρυθμό μετάδοσής της».

Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση στην Ιταλία, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Οι διαγνώσεις γρίπης είναι αυξημένες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται και επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος, όπως πνευμονία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με συμπτώματα γρίπης και επιπλοκές αποτελείται από ηλικιωμένους και πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Η αναμονή για να μπορέσουν να δουν γιατρό στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων είναι μεγάλη, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τις τέσσερις ώρες.

Την τελευταία εβδομάδα τα περιστατικά κορονοϊού μειώθηκαν κατά 16%, αλλά σύμφωνα με πολλούς καθηγητές ιολογίας, η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται στον μικρότερο αριθμό τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες των γιορτών. Κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να καταγραφεί νέα άνοδος.

Σύμφωνα με το newsit, όσο για τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με συμπτώματα γρίπης και επιπλοκές αποτελείται από ηλικιωμένους και πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Από την Μιλάνο μέχρι την Ρώμη και την Νάπολη, η αναμονή για να μπορέσουν να δουν γιατρό αρκετές φορές ξεπερνά και τις τέσσερις ώρες.

Ο Ματέο Μπασέτι, αρχίατρος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβα, τόνισε ότι «είναι η χειρότερη εποχική γρίπη των τελευταίων 20 ετών, σε ό,τι αφορά το ρυθμό μετάδοσής της». «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τους Ιταλούς, αλλά πολλοί προτίμησαν να κάνουν τον κουφό», πρόσθεσε ο Μπασέτι, με ευθεία αναφορά σε όσους δεν θέλησαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από ένα εκατομμύριο Ιταλοί έχει μολυνθεί με γρίπη, αν και ακόμη δεν έχει καταγραφεί η κορύφωση των κρουσμάτων που αναμένεται πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ